Greta Molanders Fond til Ola Nore Jr.

Ola Nore Jr. (18) fra Noresund og NMK Modum & Sigdal er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

 

Den som overrakte det synlige beviset på at Ola ble tildelt fondet var NBFs president Per Madsen og selveste Petter Solberg, Norges foreløpige eneste verdensmester i rally. Petter fikk selv Greta Molanders Fond i 1998.

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Ola Nore Jr., som er bronsevinner i norgesmesterskapet for tohjulsdrevne biler av året, er den 34. rallyføreren i rekken som får midler fra fondet.

 

Ola Nore Jr. startet sin bilsportkarriere i crosskart. Der hevdet han seg godt i toppen forskjellige klasser. Man da han var gammel nok til å kjøre ungdomsrally var det rallykjøringen som fikk fokuset. Han debuterte i ungdomsklassen i Romjulsrally i 2016. I både 2017 og 2018 kjørte han også ungdomsrally i en Ford Fiesta, før han fylte 18 år, fikk førerkort og kunne konkurrere for fullt i rallyløypa i årets sesong.

I inneværende sesong har han kjørt en Opel Adam R2 i klassen for tohjulsdrevne biler, og det endte med NM-bronse bak rutinerte førere som Morten Storsveen og Lars Martin Stensbøl. Han imponerte stort i NM-seriens eneste asfaltrally, Rally Grimstad i august, der han vant sin NM-klasse og dessuten endte på en 8. plass totalt.

I årets sesong har han også forsøkt seg utenlands i enkelte løp. Han avsluttet sesongen med tyske Lausitz Rallye der han endte på en 3. plass i klassen og 13. plass totalt med rutinerte Veronica Engan i kartleserstolen.

Greta Molanders Fond er gjennom årene tildelt følgende rallyførere:
 

Ole V. Såtvedt
Torfinn Heller
Birger Gundersen
Odd Liengen
Runar Pedersen
Trond Lyseng
Tommy Jahnsrud
Geir Nymoen
Trond Sveinsvoll
Knut Høistad
Henning Solberg
Petter Solberg
Bruno Arntsen
Rune André Dalsjø
Martin Stenshorne

Per Steinar Dybdal
Tord Linnerud
Markus Foss
Thomas Schie
Christian August Selmer

Sveinung Bieltvedt
Eyvind Brynildsen
Trond G. Svenkerud
Andreas Mikkelsen
Petter Kristiansen

Steve Røkland
Frank Tore Larsen
Anders Kjær
Sindre Furuseth
Ole Chr. Veiby

Oscar Solberg
Håkon Sveen Frøslid
Lars Martin Stensbøl
Ola Nore Jr.