Greta Molanders Fond til Petter Kristiansen

p_kristiansen_500.jpgRallyføreren Petter Kristiansen (21) fra NMK Sør Gudbrandsdal, er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Petter Kristiansen er den 25. rallyføreren i rekken som har fått midler fra fondet.

Petter Kristiansen kommer fra en bilsportsfamilie, og startet sin motorsportskarriere med gokart i ung alder. Så snart han var 18 år var det imidlertid rally som gjaldt, og Petter har nå to hele sesonger bak seg. Han debuterte i Romjulsrally på Elverum i 2008. Da kjørte han en Peugeot 206. I 2009 fortsatte han i sin Peugeot 206 med Ole Kristian Brennum i kartleserstolen.

Foran årets sesong ble det ny bil, en Ford Fiesta ST, og etter hvert fikk Petter stor fremgang. Han vant NM-klassen for tohjulsdrevne biler i de to siste NM-rundene i år, og ble belønnet med NM-bronse. Også i Sverige har Petter Kristiansen satt spor etter seg. Han endte på andreplass i den skandinaviske Ford Fiesta Trophy og i konkurransen Topdriver i år. Nylig var han også med på en internasjonal talentkonkurranse for Fiesta-førere i England, der han endte på en 8. plass blant 17 deltagere.
Som nevnt er Petter Kristiansen den 25. rallyføreren som blir tildelt midler fra Greta Molanders Fond.
De øvrige er:
Ole V. Såtvedt
Trond Sveinsvoll
Tord Linnerud
Torfinn Heller
Knut Høistad
Markus Foss
Birger Gundersen
Henning Solberg
Thomas Schie
Odd Liengen
Petter Solberg
Christian August Selmer
Runar Pedersen
Bruno Arntsen
Sveinung Bieltvedt
Trond Lyseng
Rune André Dalsjø
Eyvind Brynildsen
Tommy Jahnsrud
Martin Stenshorne
Trond G. Svenkerud
Geir Nymoen
Per Steinar Dybdal
Andreas Mikkelsen