Greta Molanders Fond til Sindre Furuseth

Sinmdre_Furuseth
Rallyføreren Sindre Furuseth (21) fra NMK Gardermoen, er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

 

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Sindre Furuseth er den 29. rallyføreren i rekken som har fått midler fra fondet.

 

Sindre Furuseth fra Råholt på Eidsvoll, kommer fra en familie med lange bilsporttradisjoner. Både hans far og farfar er tidligere bilsportsutøvere, og hans lillebror Henrik kjører formelbil i USA. Sindre selv var ikke mer enn 10 år da han startet sin bilsportkarriere i gokart. Som 14-åring fikk han sin debut som kartleser i rally, og han kjørte mange løp sammen med sin far Vidar Furuseth. Sindre kjørte også bilcross i juniorklassen en periode, før han satset på rally der han debuterte i ungdomsklassen i en Renault Clio i 2009. Deretter har han holdt seg til rally, og i år tok han NM-bronse i klassen for tohjulsdrevne biler med en Ford Fiesta ST sammen med kartleser Øyvind Beckstrøm. Neste år satser de to videre i samme klasse, men med en Renault Twingo R2.

Sindre Furuseth er også med i Bilsportforbundets Junior Team Norway, og han var en av fem finalister i konkurransen «Bilsporttalentet 2014».
Som nevnt er Sindre Furuseth den 29. rallyføreren som blir tildelt midler fra Greta Molanders Fond.
 

De øvrige er:

Ole V. Såtvedt
Torfinn Heller
Birger Gundersen
Odd Liengen
Runar Pedersen
Trond Lyseng
Tommy Jahnsrud

Geir Nymoen
Trond Sveinsvoll
Knut Høistad
Henning Solberg
Petter Solberg
Bruno Arntsen

Rune André Dalsjø
Martin Stenshorne
Per Steinar Dybdal
Tord Linnerud
Markus Foss
Thomas Schie
Christian August Selmer

Sveinung Bieltvedt
Eyvind Brynildsen
Trond G. Svenkerud
Andreas Mikkelsen
Petter Kristiansen
Steve Røkland
Frank Tore Larsen
Anders Kjær