Greta Molanders Fond til Steve Røkland

rokland_500.jpgRallyføreren Steve Røkland (19) fra NMK Gardermoen, er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Steve Røkland er den 26. rallyføreren i rekken som har fått midler fra fondet.

Kongsvinger-gutten Steve Røkland kommer fra et område der bilsporten generelt og rallysporten spesielt har hatt stor utbredelse i mange år. Steve var 14 år gammel da han selv gjorde sin debut i crosskart i 2006. I sin første sesong tok han bronsemedalje både i NM og Nordisk mesterskap, og da var motivasjonen for en fortsatt satsing på plass. Han hentet hjem en rekke medaljer og trofeer i crosskart både i 2007 og 2008, samtidig som interessen for rally var i ferd med å ta overhånd. På høsten i 2008 kjørte han sitt første rally i ungdomsklassen. Det fortsatte han med i 2009 og 2010, før han slo ut i full blomst i årets sesong. NM-gull både i rally og bakkeløp for tohjulsdrevne biler og i tillegg seier i den prestisjefylte Fiesta Sporting Trophy Shootout i England ble fasit i år.