Greta Molanders Fond til Trond G. Svenkerud

svenkerud_460.jpgRallyføreren Trond Gudbrand Svenkerud (24) fra Vang og NAF Motorsport Hamar, er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Så langt har 23 rallyførere fått midler fra fondet.

Trond G. Svenkerud startet sin motorsportskarriere med motocross, men fant fort ut at han likte seg best på fire hjul. Våren 2002 debuterte han i bilcross med en VW Boble, og kvalifiserte seg blant annet til NMKs landsfinale som yngste deltager det året. Året etter ble det avansement til rally. Sigdalsrally 2003 var første løpet. I 2005 vant Svenkerud talentkonkurransen Castrol Junior Talent.

De fire siste sesongen har han vært en gjenganger på seierspallen i rally-NM i klassen for tohjulsdrevne biler. I 2005 kom den første NM-medaljen, bronse med Nissan Almera. Året etter ble det sølv, da i en Ford Fiesta ST. Med samme bil tok han bronse i 2007, mens det i år bar rett til topps og NM-tittel i en Renault Clio.

-Dette var min sjette sesong i rally, min fjerde NM-medalje og mitt første gull, så dette smakte veldig, veldig godt, sa Svenkerud etter at tittelen var sikret.

-Det er mange talenter i norsk rally, og Trond Svenkerud er en av våre aller mest spennende førerne. Forhåpentligvis vil vi få se ham mer i internasjonale konkurranser i fremtiden, som for eksempel Rally Norway til vinteren. Han har vist sitt talent og sine kvaliteter, og er absolutt i stand til å gjøre internasjonal suksess, sier Bilsportforbundets president Roar Forgaard. Han stod for overrekkelsen under NBFs premiegalla lørdag kveld.

Som nevnt er Trond G. Svenkerud den 23. rallyføreren som blir tildelt midler fra Greta Molanders Fond.

De øvrige er:

Ole V. Såtvedt                                     

Torfinn Heller                                                                    

Birger Gundersen                                               

Odd Liengen                                                                      

Runar Pedersen                                                 

Trond Lyseng                                                    
Tommy Jahnsrud               

Geir Nymoen                                       

Trond Sveinsvoll

Knut Høistad

 Henning Solberg

Petter Solberg

Bruno Arntsen

Rune André Dalsjø

Per Steinar Dybdal
Martin Stenshorne

Tord Linnerud

Markus Foss

Thomas Schie

Christian August Selmer

Sveinung Bieltvedt

Eyvind Brynildsen

l