Grøndal og Bakkerud i rallyteam

Lørdag arrangeres årets første NM runde Sigdalsrally. AndersGrøndal som igjen har sin tidligere kartleser Roger Eilertsen i sidestolen stiller i Ford Fiesta R5 Valvoline.Nå får han også rallycrossfører Andreas Bakkerud som teamkompis.

 

Anders er regjerende Norgesmester og totalvant fjorårets Sigdalsrally. Dette løpet har for det meste vært suksess for Anders som har tatt skalpen til VM stjerner som Andreas Mikkelsen og Mads Østberg tidligere i Sigdalsrally. Hele 5 totalseiere har drammenseren innkassert i Sigdal.

 

I år blir det tidenes hardeste konkurranse. VM sjåfør Henning Solberg kommer i en Mitsubishi EVO WRC bil. Han teller ikke i NM, men kjører nok for totalseier. Det blir ikke lett da VM stjernen Mads Østberg kommer i sin Ford Fiesta R5. Hele 8 dyktige førere stiller i den råeste klassen med R5 biler hvor også en svenske vil prøve å slå den norske eliten.

 

En annen motorsportstjerne stiller også til start. Bronsevinner og totalvinner av siste VM runden i rallycross bergenseren Andreas Bakkerud debuterer i rally. Han inngår i Grøndal Bilbutikkens rallyteam og kommer i teamets Ford Fiesta R2. Med seg har han rutinerte Miriam Walfridsson som var Anders Grøndal sin faste kartleser i hele 2016 sesongen.

 

Anders skal denne uken lære Andreas alt om rally og de vil teste og trene i Numedal. Dette blir som å gå fra ishockey til lengdeløp på skøyter. Selv om Andreas er en av verdens beste rallycrossførere er det ikke gitt at det gir rask suksess i rally. Den store forskjellen er at Andreas nå må kjøre på noter etter den informasjonen han får av Miriam. Så notetrening inngår også i treningsprogrammet.

 

Andreas som kjører i team med Ken Block og Ford i VM i rallycross vil utvikle seg videre som sjåfør og vil unngå for mye rattrust gjennom vinteren. Andreas mener dette er en fin investering i sin egen fremtid og utvikling som sjåfør. En som har hatt suksess med å kjøre mye rally på vinteren er nettopp en av Andreas sine hardeste konkurrenter svenske Johan Kristofferson som tok sølv i årets VM. Han hadde stor progresjon i sin rallykjøring og hadde sikkert fordel av dette i rallycross.

 

I Sigdalsrally er det viktigste å få mil bak rattet og ikke minst skaffe seg erfaring. Vi har stor tro på at Andreas vil få en fin progresjon utover i løpet sier teamsjef Arve Herstrøm som skal administrere to biler gjennom 3 servicer. Så teamets dyktige service mekanikere får en travel lørdag med service på to biler.

 

Det er NMK Modum og Sigdal som arrangerer løpet som starter ved Nerstad skole lørdag.  Kl 9.00 ruller første bil over startrampa hvor 239 km skal kjøres. Av disse er 95 km fart fordelt over 7 etapper. Den mest kjente er Letmolia som også i år kjøres to ganger og hver sin vei. Målgang er lørdag ettermiddag kl 16.12 for første bil.

 

Kart og all informasjon om løpet med rallyradio og alt finnes på www.sigdalsrally.no