Grøndal blant favorittene i Lausitz Rally

Anders Grøndal og hans kartleser Marius Fuglerud er klare for Lausitz Rally i Tyskland i teamets Ford Fiesta R5 MK2.

 

Det er første gang for Marius, men Anders kjørte her første gang allerede i 2012. Da ble det klasseseier med Subaru Impreza grN bil og 4.plass totalt. Men det ble totalseier i 2013, 2014 og 2015. Så ble det brutt løp i 2016 før det ble ny totalseier i 2017. I 2018 ble dessverre igjen brutt løp. Anders står derfor som mestvinnende gjennom tidene i Lausitz rally sammen med den mangedoble Tyske mester Matthias Kahle.

 

I fjor vant det tyske stjerneskuddet Fabian Kreim. Han har vunnet det meste i Tyskland i år og vant også WRC2 i VM runden Rally Tyskland. Han har også hatt suksess i mange EM løp og vant Lausitz Rally i fjor. Så han blir tøff sammen med Kahle som begge kjører bilen som vant R5 i VM Skoda Fabia R5. Det er hele 15 R5 biler til start så alt kan skje. Totalt er det 91 biler med i løpet med deltagere fra 12 nasjoner!

 

Lausitz Rally går i det tidligere Øst Tyskland ganske nær grensen til Polen og forholdene er ganske annerledes enn hjemme i Norge. Løpet har 10 fartsetapper på til sammen 166 km. Løpet starter med mørkekjøring fredag kveld og fortsetter tidlig lørdag morgen før løpet avsluttes med en maraton etappe på over 31 km. Løpet går på grus og det har ofte vært problemer med støv fra bilen foran. Fabian Kreim er heldig med startnummer 1 men Anders og Marius går ut som bil nr 2 og Matthias Kahle som nr 3.

 

Resultater kan følges på www.ewrc-results.com Første bil ut fredag kveld og første farteetapper er kl 16.00. På lørdag første fartsetappe kl 8.35. Siste fartsetappe starter kl 17.11 lørdag kveld.