Grøndal fornøyd med DS 3-debut

 

A_Grondal_15_sigdDet var knyttet stor spenning til Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsens første løp i helt ny DS 3 R5. 

 

Det var et spent team som ventet på de første tidene i årets første NM-runde Sigdalsrally. Dette da teamet debuterte i en helt ny bil som ingen før hadde konkurrert med på snø og is og i kuldegrader. Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen skjønte også etter testing at mye arbeid gjenstår for å få ut bilens potensiale. Nå skulle de møte WRC, RRC og R5 biler i et startfelt med 74 deltagere.

Overraskelsen var derfor stor da tidene på SS 1 tikket inn. Hvilken knalldebut! Anders og Roger vant prøven med 10 sekunder til neste konkurrent. Også neste fartsetappe gikk bra med andretid. Inn til dagens første service ledet nye DS 3 R5 Sigdalsrally totalt.

Men Anders og Roger var likevel nøkterne. De merket at på fast underlag fungerte bilen bra, mens de slet på løst underlag. På SS 3 var de uheldige og fikk en snurring som kostet mye tid. De visste da at det ikke ville være mulig å kjøre opp i ledelse igjen. På neste service ble det derfor testet flere innstillinger på bilen. På de to neste fartsetappene gikk også helt greit og gutta hadde ingen problemer med å holde annenplassen totalt. 2

 

På dagens siste service ble igjen bilen endret med andre innstillinger. Anders og Roger vant dagens nest siste prøve, og med en grei avslutning ble det en annenplass totalt i debuten for teamet i ny bil og et godt resultat for DS 3 R5.

Anders sier at bilen har mye potensiale og ser frem til å få bilen optimal. Til tross for et godt resultat er det fremdeles mye å hente.

Foto: Benjamin Ward