Grøndal gleder seg til Rally Portugal

A_Grondal_15_mai
Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen, NAF Motorsport Asker & Bærum gleder seg til VM debut på grus i teamets DS 3 R5.

Anders og Roger satser i 2015 på VM klassen WRC 2 som er klassen nærmest WRC. Denne klassen er i stor fremgang og i Rally Portugal er det faktisk dobbelt så mange WRC 2 biler som  i WRC. Hele 30 WRC 2 biler stiller til start og det er høyt nivå på førere, kartlesere og team.

 

I år har løpet base nord i Portugal. Nærmere bestemt i byen Porto. Det betyr at fartsetappene også er nye for de mer rutinerte VM førerne. Anders mener de har en fordel da konkurrentene heller ikke kjenner veiene fra tidligere løp.

 

Allerede torsdag kveld starter første fartsetappe som er en publikumsetappe på drøye 3 kilometer. Men fredag morgen kl 9.40 er det ut på ss 2. Det kjøres 6 ss på fredag med start kl 9.40  og 6 ss på lørdag med start kl 8.54. Søndag er det i gang igjen kl 8.05 med nye prøver. Da skal også den berømte Fafe prøven med det store hoppet  kjøres to ganger og siste gang går den som Power Stage kl 11.08.

 

Anders og Roger kjørte en test på mandag og gjorde noen endringer på bilens oppsett. På tirsdag og onsdag var det gjennomkjøring av alle etappene og noteskriving. Anders kaller veiene «helt syke» og annerledes enn i Norge. Det er ekstremt svingete og mye hopp og sprett. De fleste prøvene går to ganger og det blir spennende å se hvordan veiene holder til andre gjennomkjøring. Uansett må man bruke hodet for å komme gjennom dette tøffe løpet.

 

Planen er å gå ut i sitt eget tempo og finne en god rytme, så får de se hvordan de ligger an etter hvert. Ut fra løpets lengde og veier kan mye tyde på at et fornuftig tempo uten uhell kan gi et godt resultat.