Grøndal vil kjempe om seier

A_Grondal_16_vikersund
Anders Grøndal, som kjører for NAF Asker & Bærum Motorsport, sammen med sin svenske kartleser Miriam Walfridsson leder Norgesmesterskapet i rally etter vintersesongen i teamets Ford Fiesta R5. De ha to totalseiere og en annenplass før første NM runde på grus som er Rally Sørland førstkommende lørdag.

 

Rally Sørland er det norske løpet Anders aller mest har ønsket å vinne totalt. Dette da Anders sin farfar Nils Fredrik Grøndal vant løpet totalt tre år på rad i 1956, 1957 og 1958. Men det har aldri vært stang inn for Anders i Rally Sørland .Riktig nok debuterte Anders i Rally Sørland i 2003 med klasseseier i gr N 19 år gammel. Klasseseier har det blitt senere også men totalen mangler. Ellers har Anders totalseiere i de aller fleste norske rally.

 

Og noen parademarsj blir det definitivt ikke denne gangen heller. Ford sin fabrikkfører Mads Østberg som ligger som nummer tre i årets VM stiller også til start og må finne seg i å være favoritt. Han vant også Finnskog rally i vinter foran Anders. Men også Eyvind Brynildsen og Frank Tore Larsen som begge har seire i Rally Sørland vil kunne kjempe om seieren. Alle de fire favorittene stiller i like Ford Fiesta R5 Evo biler.

 

Rally Sørland starter i Kristiansand sentrum kl 9.00 lørdag morgen. Etter seeding starter VM gutta Mads Østberg og Ola Fløene som nummer en mens Anders og Miriam går ut med startnummer to. Det skal kjøres åtte fartsetapper på til sammen 120 km og 220 km transport.

 

Mer info om løpet på www.rallysorland.no Her kan man også følge løpet med fortløpende resultater.

 

 

Foto: Geir Andre Ånnestad