Grøndal opp i NM-ledelse

Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen kjørte inn til en sterk annenplass med Ford Fiesta R5 Valvoline i årets først NM runde på grus Rally Sørland. Kun VM sjåfør Mads Østberg også han i Ford Fiesta R5 var foran.

Det var et meget sterkt startfelt i årets Rally Sørland med både fabrikksjåfør, VM sjåfør og flere NM gull vinnere som stilte til start.  Det var 84 biler som skulle gjennom 11 fartsetapper.

Etter seier i Hurumsprinten og en god test foran løpet gjorde at Anders og Roger var optimistiske før start. Men det var mye løs grus på veien som gjorde at oppsettet ikke var perfekt på de tøffe Sørlands veiene. Så de la seg på en 4.plass på de første etappene. Etter hvert kjørt de seg opp til en tredjeplass. På ss 5 ble det etappeseier og gutta var plutselig på annenplass. De hadde da ca 40 sekunders forsprang på Ole Chr Veiby i Skoda Fabia R5 som lå som nummer tre. Det var åpenbart ingen som kunne gjøre noe med Mads, så målet i resten av løpet var å kapre den viktige annenplassen.

På publikumsprøven på Travbanen i Kristiansand kjørte deltagerne to og to mot hverandre slik det gjøres i VM. Men det var lagt inn to kunstige hopp. Sikkert moro for de ca 5.000 tilskuerne som var kommet for å se på fartsetappen, men kostbart for mange team. Anders hadde for stor fart over et av hoppene og tok radiatoren. Heldigvis var det service etter etappen og vårt dyktige serviceteam fikset bilen innen tiden. Nok en gang reddet de et rally.

Gutta var klare på at de skulle holde Veiby bak og de klarte det med smart og kontrollert kjøring. Dette gjorde at de gikk opp i ledelsen i rally NM hvor de nå deler førsteplassen med Ole Chr Veiby og Eyvind Brynildsen.

Rally Sørland er nok den tøffeste NM runden. Av 84 startene kom bare 40 biler til mål. Mange får tekniske problemer, punkteringer og avkjøringer. Vårt team har opplevd alt dette i tidligere rally Sørland og nettopp disse  erfaringene gjorde at det til slutt blir et godt resultat. Dermed ble det reprise fra i fjor med annenplass bak Mads, men da hadde også vi en punktering. I år gikk det feilfritt bortsett fra hoppet på banen.