Grøndal økte NM-ledelsen

A_Grondal M_Ostberg 16 Finnskog
Anders Grøndal og hans Svenske kartleser Miriam Walfridsson økte ledelsen i Rally-NM gjennom en sterkt andreplass totalt i Rally Finnskog som gikk på lørdag i sin Ford Fiesta R5.

 

Ikke på mange år har det vært et så sterkt startfelt  Norge og med ganske likeverdige trimmede R 5 biler. Storfavoritt var fabrikksfører i VM Mads Østberg som kjører for Ford/M-Sport. I samme merke kom også Frank Tore Larsen fra Steinberg som har to NM titler, regjerende Norgesmester Eyvind Brynildsen og Anders Grøndal som leder årets NM. En annen favoritt var hjemmefører Ole Kristian Veiby i Skoda R5 som kom rett fra klasse seier i Rally Monte Carlo. Ellers var hele den Norske NM eliten på plass.

 

For Anders var det vanskelig å avgjøre hvor sterkt han skulle satse da teamet allerede mandag etter løpet drar til VM runden Rally Sweden og Anders må bruke samme bil. Videre måtte han tenke på viktige NM poeng. I praksis betyr det å komme til mål med hel bil. Det var tøffe veier da det hadde snødd noe om natten. Dette været gikk over til regn på løpsdagen.

Det var knappest brøytekanter og veldig varierende underlag. Så det lå også an til at mange ikke kom til mål. Og det viste seg at hele 35 av 78 startende ikke kom til mål.

 

Første etappe var den berømte Varaldskogen på nesten 30 km. Her åpnet Anders og Miriam noe forsiktig, men allikevel tredjetid totalt men det var alt et godt stykke opp til Mads Østberg. Alt på første prøven røk en av favorittene ut da Veiby dessverre dro av veien i sin Skoda etter en punktering.

 

På andre etappe ble det andretid bak Mads og avstanden var mindre. Etter service gjorde teamet en endring på bilens oppsett og da fungerte det langt bedre. Igjen var det ut på Varaldskogen og denne gangen var Anders og Miriam langt nærmere Mads. På denne etappen dro dessverre Frank Tore av veien. Synd da han og Anders lå og knivet om andreplassen. Det var da langt tilbake til tredjeplassen, så på de siste etappene var bare å sikre en sterk annenplass. Allikevel andre tid etter Mads på resten av etappene.

 

Uansett er Anders og Miriam godt fornøyd selv om de nok håpet å gi Mads mer fight, men Anders sier han må ha mer tid i den nye bilen da det ikke var mulig å gjennomføre skikkelige tester før løpet. De sikret seg en større ledelse i NM og bilen er hel til neste helgs Rally Sweden. Men det ble en flott gjennomkjøring før neste helg.