Grøndal rullet ut av Aurskog-Høland Rally

Det lå lenge an til å bli en svært jevn og spennende lørdag i Aurskog-Høland rally. Anders og kartleser Roger Eilertsen åpnet bra i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline med startnummer en.

Før løpet lå Ole Christian Veiby, Eyvind Brynildsen og Anders poeng likt. Og jevnt ble det. På første prøve var Eyvind raskest mens Anders og Ole Christian kjørte på tiendelen likt på delt andre plass. På neste prøve var Ole Christian ett tiendel foran Anders mens Eyvind igjen var raskest. Så begynte Anders å tape noe tid, men ikke mye. Men Anders og Roger hørte ulyder i bilen og den dro skjevt ut fra start på prøvene. Når gutta kom inn til service skjønte vi at bak diffen var i ferd med å ta kvelden. Med bare 25 minutters service rekker man ikke å bytte disse delene. Så serviceteamet tappet olje med mye spon og håpet det skulle holde inn.

 

Men på løpets nest siste prøve låste bak diffen seg da gutta hadde fullt på 5.gir i en sving. De forlot veien og rullet tre ganger rundt. Heldigvis hadde de hell i uhell, for å dra av i den farta å lande på et ganske mykt og vått jordet heter flaks. Høyre side på bilen hadde ikke bakkekontakt under rullingen. Dessverre var radiator ødelagt, så det gikk ikke å fortsette til mål. Men det var heldigvis ikke mye skader på bilen.

 

Anders har ikke vært på taket siden Rally Sørland i 2013, men da klarte de å fortsette til mål.

Det er bare å bite tennene samme å satse i neste løp.

 

Foto : NMST – Glenn W Olsen