Grøndal styrker NM-ledelsen

Anders Grøndal og kartleset Roger Eilertsen styrket NM ledelsen i Rally Finnskog i sin Ford Fiesta R5 Valvoline på lørdag.

 

Rally Finnskog er et at Norges mest kjente rally som går på raske og krevende veier på Finnskogen ved Kongsvinger. Det skulle kjøres 8 fartsprøver og det var over 80 biler til start.

 

Anders og Roger fikk en god NM start i 2018 da de vant NM klassen i Sigdalsrally i januar foran  Oscar Solberg. Men i Rally Finnskog skulle de også få tøff fight med VM og fabrikkfører Ole Christian Veiby som også var på hjemmebane da han er fra Kongsvinger. Han kom rett fra Rally Monte Carlo hvor han hevdet seg i toppen i WRC2 før han dessverre måtte bryte.

 

Det ble et dramatisk Rally Finnskog og hele 25 biler måtte bryte løpet. Oscar Solberg som lå på annenplass i NM etter Sigdal rullet og Marius Aasen snurret og satt seg fast slik at han ikke kom videre. Også Henning Solberg måtte kaste inn håndkledet. Det samme skjedde med totalvinneren i Sigdalsrally russiske Nikolay Gryazin.

 

Anders og Roger kjørte et godt løp og av NM førerne var det bare Ole Christian Veiby som var raskere, men han kjørte ikke i Sigdal, så Anders og Roger har nå en enda større ledelse i rally NM i klassen for de raskeste bilene.

 

Utenfor  NM konkurranse kjørte Mads Østberg og Torstein Eriksen i en WRC bil som ikke er lov i NM. De var som ventet total raskest.

 

5 på topp NM Rally Finnskog

 

  1. Ole Christian Veiby – Skoda Fabia R5
  2. Anders Grøndal – Ford Fiesta R5 Valvoline
  3. Oddbjørn Røed – Ford Fiesta R5
  4. Martin Nygård – Subaru WRX STi
  5. Runar Pedersen – Subaru WRC STi

    Foto: Benjamin Ward