Grøndal styrket NM-ledelsen

A_Grondal_16 Aur Hol
Anders Grøndal økte ledelsen i rally NM med rask og smart kjøring i NM runden Aurskog-Høland Rally på lørdag. Sammen med sin svenske kartleser Miriam Walfridsson i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline var de blant favorittene.

 

Også i dette løpet stilte Mads Østberg som ligger på 3.plass sammenlagt i årets rally VM. Altså en av verdens beste rallyførere. Men Anders gav også Mads fight. Alt på første fartsetappe var han fattige 4 tiendeler bak Mads og på den tredje prøven kjørte de på tiendelen likt. Det klarte ingen av de andre NM førerne. Dessverre var Anders litt av veien på den andre etappen og tapte noen sekunder.  Men også fjorårets norgesmester og fjorårsvinner Eyvind Brynildsen var rask, og lå på annenplass inn til service 9 tiendeler foran Anders.

 

Som i Rally Sørland må Anders og Miriam tenke på Norgesmesterskapet der de har en klar ledelse, men med et brutt løp vil ledelsen krympe dramatisk. Teamsjef Arve Herstrøm var derfor klar på at Anders og Miriam skulle til mål. Ikke at de skulle kjøre sakte, men ikke ta noen sjanser på de siste 3 fartsetappene.

 

Det ble igjen tre greie etapper og det ble nok en pallplass for Anders og Miriam i årets NM. De står nå bokført med 2 totalseiere, 2 andreplasser og en tredje. Pallen totalt i alle de 5 NM rundene. Neste NM rally er Rally Telemark 27.august.

 

NM stillingen 3 på topp i største klassen 4 hjulstrekk etter 5 løp.

 

  1. Anders Grøndal, Ford Fiesta R5 Valvoline 118 poeng
  2. Mads Østberg, Ford Fiesta R5 86 poeng
  3. Oscar Solberg, Subaru Sti 80 poeng

 

 

Foto: Simen Næss Hagen