Grøndal suveren i ny bil

A_Grondal_16_sigd2
Anders Grøndal, NAF Asker & Bærum motorsport og hans svenske kartleser Miriam Walfridsson var spente foran årets først NM-runde i rally da de ikke bare skulle debutere i en helt ny R5 bil, men også for første gang skulle kjøre sammen på snø og is.

De hadde kun et løp sammen fra før. Det endte med totalseier i Lausitz rally i Tyskland.

Sigdal kunne på løpsdagen servere det flotteste vintervær med blå himmel, masse snø, perfekte veier og ikke minst mellom minus 12 og 20 kuldegrader. Anders og Miriam rakk en liten test uken før løpet og fant seg fort til rette selv om det sikkert er mye mer å lære om den nye bilen.

Anders og Miriam hadde startnummer to etter hjemmefavoritten Frank Tore Larsen i maken bil. De fleste ventet en tett fight mellom disse bilene. Men alt på ss1 slo Anders og Miriam til med bestetid. Dette gjentok seg på ss 2 og inn til første service var ledelsen 8.9 sekunder. Og begge var allerede langt foran resten av de knappe 70 bilene som stilte til start.

Spenningen var stor foran ss 3 som er den teknisk krevende Letmolia. Kanskje Norges råeste fartsetappe. Her fikk Anders og Miriam god flyt og vant prøven med hele 11.8 sekunder. Inn til dagens andre service var ledelsen på 20.7 sekunder. Eneste skår i gleden var at den nye bilen hadde en del motorfusk. Det samme gjaldt bilen til Larsen og Olsen som kjørte identiske biler.

På ss 4 kjørte dessverre Larsen av veien og spenningen om totalseier var over. Men i rally kan alt skje og det var fremdeles langt igjen. Selv om Anders og Miriam ikke tok noen sjanser på de tre siste fartsetappene vant de alle de 7 fartsetappene i løpet.

Dermed er Anders den fører som har vunnet Sigdalsrally flest ganger da dette ble totalseier nummer 5. Anders og Miriam har også en flott og riktignok kort karriere sammen med to totalseire og to løp.

Merkeskollega Arnt Gustav Olsen kjørte inn til 2.plass i R5 klassen og 15.plass totalt.

Igjen var det et perfekt arrangement fra NMK Modum og Sigdal slik at det ble et optimalt vinterrally. Og det var mye folk og mange bål ute i skogen. Det varmer også deltagerne.

Alt tyder på at Rally Finnskog som er andre NM runde blir neste løp for Anders og Miriam Det går lørdag den 6.februar. Så venter vinterens store begivenhet VM runden Rally Sweden uken etter.