Grøndal tilbake i WRC2

A_Grondal_15_POR
Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen begge NAF Motorsport Asker & Bærum er tilbake i VM sirkuset i sin Citroën DS 3 R5 bil i VM runden Rally Finland.

 

Det har blitt en ufrivillig lang pause for Anders etter at de måtte kaste inn håndkledet i Rally Portugal i mai. Ikke bare ble det brutt løp men bilen ble ikke klar i Frankrike slik at også VM runden Rally Sardinia gikk i vasken.

 

Men nå er VM bilen klar og teamet er klare for det som kalles rallysportens formel 1 –  Rally Finland. Løpet er kjent for sin høye fart og lange luftige hopp. En stor utfordring både for bil og mannskap. Rally Finland har 20 fartsetapper  tilsammen 320 km. Løpet starter på torsdag 30.juli og målgang er søndag 2.august.

 

WRC 2 klassen har hele 22 biler til start mens det i klassen for WRC biler er 15 biler som stiller. Av de 22 i WRC 2 er 16 biler av typen R5 som som stadig blir mer populær. Disse bilene er langt rimeligere enn WRC og RRC.

 

Anders har kjørt Rally Finland en gang. Det var i 2010 hvor han gjorde et bra rally i gr N med Veronica Engan som kartleser. Men Rally Finland er nok et rally hvor mye erfaring fra løpet er viktig da det går svært fort over “blinde” bakketopper. Gutta håper selvfølgelig på et best mulig resultat og ikke minst ta med seg VM poeng. WrC 2 har blitt en stor klasse både med antall deltagere og høyt nivå.