Grøndal vant Aurskog-Høland Rally

Anders Grøndal vant NM runden Aurskog-Høland Rally sammen med kartleser Marius Fuglerud. Anders har vunnet en rekke NM-runder, men for Marius var dette den første totalseieren i et NM-rally.

Gutta stilte som vanlig opp i sin Ford Fiesta R5. Det var svært tøffe forhold på de raske veiene i regnværet. Men Anders og Marius tok ledelsen fra første fartsprøve og ledet fra start til mål. De vant 6 av 10 fartsetapper og på de 4 andre var de nummer to bak Frank Tore Larsen/Morten Erik Abrahamsen. Det var kun 6.8 sekunder som skilte de to Ford-førerne i mål.

Grøndal hadde også flaksen på sin side i løpet. På en etappe kunne det vært slutt for Anders og Marius. De kom altfor raskt inn mot en sving, dro av veien og snittet noen trær slik at barken på treet ble borte. Anders holdt hodet kaldt og kom seg videre etter et tidstap, og klarte allikevel å vinne fartsetappen.

-Dette var en herlig seier, sier Anders som tok sin første totalseier i NM etter den stygge krasjen på rally Hedemarken i September i fjor. Anders tok i april sitt NM gull nummer 15 da han vant NM i bakkeløp. Nå kan det også lykkes i rally NM da han med lørdagens resultat rykket opp på en andreplass i NM-sammendraget.

Det var Frank Tore Larsen og Morten Erik Abrahamsen som tok andreplassen 6,8 sekunder bak. Også de i en Ford Fiesta R5. Siste pallplass tok Kenneth Johnsrød og Dyre Erling Fredriksen som også kjørte Ford Fiesta R5. De var 52.8 sekunder bak Anders og Marius.

Bernt Kollevold kjørte også raskt på lørdag sammen med kartleser Steve Røkland. De endte på en 4. plass totalt, og vant dermed nasjonal klasse for 4WD.

Anders Kjær og kartleser Gøril Undebakke imponerte, nær sagt som vanlig. Med sin VW Golf endte de helt oppe på 8. plass totalt og tok dermed en ny seier i nasjonal 2WD.

I 2WD-klassen for internasjonale biler ble det seier til ekteparet Morten og Merete Storsvenn i Renault Twingo R2.