Grøndal vant Gruppe N

A_Grondal_14_finnsk
Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen begge NAF Motorsport Asker & Bærum kjørte inn til seier i Gr N i sin Subaru Impreza Sti.

 

Men dette var en seier som satt langt inne. Første SS gikk helt greit, men på den legendariske fjellprøven Smådøla traff gutta en stein som hadde kommet frem etter at 46 biler hadde kjørt først. I dette løpet starter de nasjonale bilene først slik at Anders og Roger kom med start nummer 48.

Det smalt godt og foruten punktering ødela de både felgen, ei bærebru og et styrestag. Bilen foran var den andre favoritten til totalseier Trond Lyseng i Ford Focus WRC, som også punkterte. Så gutta stod etter hverandre og skiftet hjul. Dermed var begge i prinsipp ute av kampen om totalseier med mange minutters tidstap. Etter SS 2 lå Grøndal helt nede på 39. plass totalt og 3.41.2 bak leder og som nr 3 i gr N. Heldigvis var det service etter denne etappen. Det våre flinke servicefolk rakk var å bytte bærebro, men styring fikk de ikke gjort noe med, så rattet stod ganske på skrå slik at bilen ikke lenger var optimal.

 

På SS 3 gikk det allikevel greit men på slutten av etappen ble gutta rammet av nok en punktering. Dette var helt på slutten av prøven, så de kjørte inn til mål med punktert hjul og med et begrenset tidstap. På SS 4 ble det mer dramatikk. Det var 10 minutters opphold mellom nasjonale og internasjonale klasser. Men internasjonale klasser ble sendt ut bare 1 minutt etter Volvo original som er en langt langsommere bil. Inne på prøva var det en som hadde kjørt av veien slik at Anders og Roger måtte ut av bilen å hjelpe til. Flere biler ble også rammet av dette og de fikk da stipulerte tider fra SS1 som var akkurat samme prøve.

 

Det så derfor mørkt ut, men det var fremdeles mulig å vinner gr N. Det gikk greit og Anders og Roger kunne ta sin fjerde strake seier i vintersesongen i Norge.

 

Nå blir det en pause frem til sommersesongen og Rally Sørland i mai.

Foto: Benjamin A. Ward