Grøndal vant i Tyskland

A_Grondal_13_telem
Det ble en fantastisk sesongavslutning for den nybakte Norgesmesteren i rally Anders Grøndal i Lausitz Rally som var finale runden i det Tyske rallymesterskapet. Løpet startet med mørkekjøring fredag kveld og målgang var først kl 19.00 lørdag kveld. Ett krevende grusløp med lange etapper. Løpets lengde var nesten tilsvarende 3 NM runder.

 

Anders hadde for første gang med seg kartleser Roger Eilertsen i sidestolen. Det er alltid spennende med ny kartleser, men Roger er rutinert og gutta fant tydeligvis tonen fra første meter i Tyskland i teamets Subaru Impreza STi Valvoline Gr. N bil.

 

Det Tyske mesterskapet er åpent og det var lag fra hele 12 nasjoner. Videre var det flere trimmede gr A biler og S 2000 biler som er langt raskere enn gr N biler. Så målet var å gjenta fjorårs suksessen å vinne gr N. Da ble Anders og Trond Svendsen nr 4 totalt.

 

Anders og Roger hadde et lite uhell i første svingen på ss1, men kjørte allikevel inn til andre tid i gr N og tredje totalt. Men alt fra ss 2 gikk gutta opp i ledelsen i gr N og andre plass totalt. Totallederen Svilis kjører en rå gr A Mitsubishi EVO. Etter fredagens kjøring som ikke bare gikk i mørket, men i kraftig regnvær kunne Anders og Roger starte lørdagen med en grei ledelse i gr N og annenplass totalt.

 

På lørdagen skulle det gå enda bedre og gutta totalvant både ss 6 og ss7 og knappet også kraftig inn på totallederen Svilis. Men så gjorde Svilis en stor feil og klokket inn for tidlig på en kontroll og fikk hele 7 minutters tidsstraff. Dermed ledet de ikke bare gr N, men hele løpet totalt. Men det var mange lange prøver igjen, men Anders og Roger kjøret sin ustoppelige Subaru uten feil og kontrollerte inn til en klar seier foran den raske føreren Vorobjovs fra Latvia i en Mitsubishi EVO X.

 

Å vinne Lausitz Rally med en gr N bil er stort og all honnør til Anders og Roger for den prestasjonen, men også til en fantastisk service gjeng som sørget for at bilen igjen gikk feilfritt gjennom dette lange og krevende løpet. Dette skyldes godt arbeid i forkant og at alt ble gjort riktig på servicene under løpet.

 

LAUSITZ RALLY 2013

 

1. Grøndal/Eilertsen, Norge , Subaru Impreza STi

2. Vorobjovs, Latvia, Mitsubishi EVO X

3. Gassner jr, Tyskland, Mitsubishi EVO X

4. Kremer , Tyskland, Skoda Fabia S2000