Grøndal vant i Tyskland

 Anders Grøndal og Trond Svendsen vant gruppe N i helgens Lausitz Rally i Tyskland, med to sekunders margin.

Lausitz Rally er finalerunden i det Tyske rallymesterskapet og hele 116 deltagere fra 11 nasjoner sto på startstreken. Løpet startet fredag kveld med fire kveldsetapper i mørket.

 Anders kom rett fra seier i Tegee-Dan rally i det Danske rallymesterskapet. Da kjørte han med Veronica Engan i teamets Subaru Impreza WRC Valvoline S10 bil og det ble også totalseier.

I Lausitz Rally var det i gr N kampen skulle stå og Anders stilte med bilen som har gått i årets NM og VM runden Rally Sweden vår Subaru Impreza STi Valoline gr N. Tilbake var også kartleser Trond Svendsen som måtte stå over Danmark på grunn av sykdom.

LausitzRallyet går i det gamle Øst Tyskland og Boxberg var base for løpet. Dette er et kullgruve-område noe som gjør at det er annen grus enn det vi norske er vant til.

 

Det hele startet bra for Anders og Trond fredag kveld, da de var raskest på den første etappen. Men så kom de på defensiven utover kvelden og etter fredagens kjøring lå de på 3.plass. Anders var overhodet ikke fornøyd, men mye tyder på at han ganske enkelt ikke ser godt nok i mørket da Trond så bedre enn Anders. De lå nå hele 28 sekunder bak leder.

 

Men på lørdag satte Anders opp et helt annet tempo og kjørte regelrett fra konkurrentene. Alt etter første etappe var han oppe på annenplass og snart ledet Anders og Trond klassen. Men det var ingen lett seier. På siste prøve lørdag ettermiddag begynte igjen kveldmørke å ankomme samtidig som sterkeste konkurrent satset alt. Men også Anders og Trond kjørte fort og ikke minst fort nok. Det holdt til sier med drøye to sekunders margin.

Anders Grøndal har har all grunn til å takke sitt team etter en sterk sesong. Ingen brutte løp, og pallplassering i alle løp er fasit.