Grøndal vant Rally Tron

Anders Grøndal og kartleser Marius Fuglerud var favoritter foran det som kalles Norges svar på amerikanske Pikes Peak Rally Tron som går ved og på Tronfjell ved Alvdal. I selveste Kjell Aukrust og Flåklypa Grand Prix område.

 

Det var debut for Anders og Marius med deres nye Ford Fiesta R5 MK2 på grus. Det ble dessverre bare tid til en altfor liten test torsdag kveld før gutta måtte reise nordover, så de var spente på hvordan bilen ville være på det løse underlaget på Tronfjell.

 

Det ble kjørt fire farteetapper hvor de to første gikk i lavlandet ved Tronfjell. Anders og Marius åpner bra og vant de to første prøvene foran Andreas Wiik i en MINI WRC bil. Men det som skulle være selve manndomsprøven var å kjøre fartsetappen som gikk helt opp til toppen av Tronfjell 1.666 moh. Etappen starter med svært høyt tempo før det avsluttes med rene Trollstigen svinger opp til toppen. En krevende etappe. Også her var Anders og Marius raskest og hadde en komfortabel ledelse før dagens siste etappe. Og om det var tøft å kjøre opp var det enda tøffere å kjøre etappen nedover fjellsiden igjen, men målgang var etter det bratteste partiet og mye kortere enn etappen som gikk opp.

 

Anders og Marius vant også denne etappen og ble historiske da de ble de første i verden med totalseier med den nye Ford Fiesta MK2.

 

Som forventet var Andreas Wiik den som fulgte nærmest. Hyggelig for vårt team som hadde to biler til med i løpet var at unge Jacob Lyseng vant sin klasse i Ford Fiesta R2 og en sterk 8.plass totalt. Videre ble det også klasseseier til Hans Petter Ebbestad i Subaru STI N3 og en sterk 10.plass totalt. Begge bilene levert av Grøndal Bilbutikken. Så det ble tre seire til våre tre biler.

 

Nå må det testes mer foran NM finalen Rally Hedemarken som går alt den 21. september.

Resultater Rally Tron