Grøndal viste sin nye DS 3 R5

A_Grondal_14_Citroen 2
Drammensgutten Anders Grøndal satser stort i 2015 og målet er ambisiøst : Å bli verdensmester i den populære klassen WRC 2. I formiddag ble konkurransebilen vist frem for offentligheten, den aller første DS 3 R5 på norsk jord!

Anders Grøndal, som kjører for NAF Motorsport Asker & Bærum, har kommet så langt det er mulig i Norge, og i år ble han den yngste utøveren gjennom tidene til å ta hele 10 NM-gull. I tillegg har han flere sølv og bronse. Han har også to klasseseiere i VM-runde i Rally Sweden og andre gode VM-plasseringer.

Nå har Anders Grøndal og hans team gått til anskaffelse av en DS 3 R5 for bruk i WRC 2-kategorien. WRC 2 er klassen under WRC hvor fabrikkbilene dominerer. I WRC 2 kan det gå an å vinne VM for et privat team.
For å være med i konkurransen om en VM-tittel i WRC 2 må det kjøres minimum seks VM-løp som går sammen med WRC-løpene. Teamet kjører for Adapta Motorsport og i samarbeid med PH Motorsport, som igjen samarbeider tett med Citroën Racing og fabrikken som produserer DS.

Bilen er altså en DS 3 R5. Den har mange av de samme karakteristikkene som storebror DS3 WRC, blant annet 1,6 l motor med turbo, trekk på alle fire hjul og sekvensiell girkasse. Bilen er utviklet for å konkurrere på høyeste nivå i nasjonale mesterskap samt å være konkurransedyktig og å gi erfaring på verdensmesterskapsnivå i klassen WRC 2.

Planlagt deltagelse i VM-runder 2015:
1. 12. – 15. februar Rally Sweden
2. 21. – 24. mai Rally Portugal
3. 11. – 15. juni Rally Italia
4. 30. juli – 2. august Rally Finland
5. 22. – 25. oktober Rally Spania
6. 12. – 15. november Rally Wales

Det er per i dag også planlagt at Anders deltar på tre NM-runder :
1. 17. januar Sigdalsrally
2. 25. – 26. april Rally Sørland
3. 19. september Rally Telemark

Teamet håper også å kjøre Norgesmesterskapet i bakkeløp å forsvare NM-tittelen. Det vurderes også å delta i Rally Frankrike og noen flere NM-runder. Det avhenger derimot av budsjettet, og teamet jobber stadig med å få inn ytterligere sponsorer.

A_Grondal_Citroen
Teamet:
Teamsjef: Arve Herstrøm
Fører: Anders Grøndal, Drammen, 30 år
Kartleser: Roger Eilertsen, Ski , 32 år
Mekanikere: Bjørn Tore Hansen, Kenneth Sveen, Kenneth Arnesen, Rune Olavsen, Thomas Samuelsen, Bjørn Eng, Joakim Rokke.
Ingeniør i Norge : Brian Eeles
Sponsorkontakt og PR-ansvarlig: Stein Grøndal
I tillegg vil det være med ingeniør og mekanikere fra PH Motorsport på VM-løpene.