GT-dueller i Karlskoga

joakimottersen.jpgTo nye NM-runder ble kjørt i GT-klassene i Karlskoga sist helg. Joakim Ottersen (bildet) kjørte sterkt i GT1, mens Per Chr. Wiencke vant begge løpene i GT3.

Det blev en tøff start på helgen. En bil fikk en feil slik at hjulene låste sig. Roger Hermansen lå bak og han hadde ingen mulighet til å stoppe.

– Jag hadde nærmare 150 km/h da jag fikk se att bilen sto stille foran meg. Jag rakk ikke å styre unna, så jeg traff dessverre bilen, sa Hermansen. Åtte personer jobbet et døgn i strekk for å få Hermansens bil kjørbar igjen, og de lykkes.

I kvalifiseringen var Joakim Ottersen raskest i GT 1 foran Per Henrik Skjolden og Haavard Lien. I første løp vant Ottersen med 1.5 sekunders margin til Skjolden, mens Hermansen kom på tredje. Skjolden satte raskeste tid så han fikk starte først i andre løp.

Der var Ottersen raskest fra start, foran Per Henrik Skjolden og Frode Alhaug. Ottersen dro i fra i ledelse, men bakfra kom Hermansen og Haavard Lien. Hermansen lå som andremann, da han bremset for sent på den lange langsiden, og måtte ta «escaperoad».
Ottersen hadde problemer med å få opp temperaturen i dekkene etter depotstoppet, og tapte fart mot slutten. Haavard Lien brøt første løp og startet sist i det andre, men tok seg allikevel gjennom hele feltet og opp til seier. Han vant foran Ottersen og Skjolden.

-Det har vært mye strul hele helgen så det føltes veldig bra å avslutte med seier, Lien.

I GT 2 vant Björnar Aas første løpet foran Alhaug og Jarl Nilsen. I det andre var han ensom i mål!

I GT3 var det svenskt i toppen etter kvalifiseringen. Anders Conradzon var raskest foran Per Christian Wiencke og Anton Gruffman. I første løp tok Wiencke seg forbi Conradzon og han vant med 2.8 sekunders margin.
I andra løpet var Bjørn Tvedt oppe på andreplass i begynnelsen, men han falt tilbaka. Det blev samme trio på pallen også i andre løp.

I GT4 var Lars Brandström raskest i kvalifiseringen foran Steffen-Andre Feet og Leidulf Nilsen. Det blev samme rekkefølge i mål i første løp. I andre løp tok Feet hånd om seieren.