GT-gull til Hermansen

roger_hermansen-5.jpgRoger Hermansen tok NM-gullet i den prestisjefylte GT-klassen i årets Racing-NM.

Før helgen var det duket for en duell mellom Roger Hermansen og Sveinung Tinnes-Mork om NM-gullet i GT Racing. Begge kjører Porsche 911, og det var Roger Hermansen som slo til med bestetid under kvalifiseringen med tiden 56.805, noe som gir en snitthastighet på 143 km/t.

Føreren fra Porsche Club Norway vant også det første løpet, samtidig som erkerivalen Tinnes-Mork var innblandet i en krasj.

-Jeg satset det remmer og tøy kunne holde, men var jo litt heldig da Sveinung fikk problemer, sier Hermansen.

I løp 2 var det Pål Eidsvold som vant, men med en andreplass totalt (og seier i GT2-klassen) sikret Hermansen gullet.

-Akkurat som jeg drømte om på forhånd. Jeg slet litt med et par tilbud i det siste løpet, men til slutt var det bare å kontrollere det hele, og kjøre inn til mitt andre NM-gull, sier en glad vinner.

GT-klassen har i år virkelig blitt flaggskipet i norsk racing. Mer enn 75 førere har tatt poeng, og i starfeltet finner vi heftige biler som Porsche 911, Chevrolet Corvette, Dodge Viper, Opel Astra DTM, Jaguar S-Type V8 Star og en Nissan Silvia fra det japanske GT-mesterskapet.

Det ble imidlertid delt ut flere NM-gull på Vålerbanen denne dagen. Lokalfavoritt Olav Opås tok gullet i Formula Basic, mens Torbjørn Lunden-Bjerke tok NM-gullet i Seven Racing. Det ble også en avgjørelse i Norgescupen i Standard Production, hvor Erik Helgerud gikk helt til topps.

Alle oppdaterte poengstillinger fra NM og Norgescup i racing ligger nå ute på www.racingnm.no .

-2010 har vært en fantastisk sesong for norsk racing. Vi har hatt store startfelt, heftige biler og en rekke talenter til start. Dette lover meget godt for fortsettelsen, sier Ulf Johannessen fra Racing NM AS.

Det nye selskapet har i år bistått arrangørene i å arrangere NM-rundene, og løpene har blitt mer profesjonalisert. Racing NM har nå blitt et produkt som faller i smak hos både deltakere, tilskuere, presse og sponsorer.