Gullet klart for Steve Røkland

S_Rokland_14_HED
Steve Røkland (22)  avgjorde årets NM under den nest siste NM runden på Hedemarken denne helgen, Steve som har med seg Veronica Engan i høyrestolen gjennomførte et meget godt løp og hadde god kontroll underveis.

Løpet startet med to fartsetapper fredag kveld. Steve og Veronica overrasket mange med å holde et meget høyt tempo i mørket, kjøring i mørket er noe vi har erfaring med fra før i Norge, men det er på vinterstid, konturene i terrenget blir helt annerledes på sommeren men dette er Steve vant til fra kjøringen i England. De kjørte inn på imponerende fjerde tid totalt på begge etappene og var da nummer fire totalt med en ledelse i klassen på litt i overkant av 12 sekunder etter fredagens kjøring.

På lørdag derimot skulle ting bli annerledes, det å holde de langt mer motorsterke bilene med firehjulstrekk bak seg er en nærmest umulig oppgave, veienes raske karakter bidrar også til dette.

Allerede på dagens første etappe visste de muskler og var raskeste to-hjuls trekker med 5.1 sek. På den 10 km lange ss4 tok de det litt for mye med ro over hoppene og tapte 7 sekunder til hoved konkkurenten, ledelsen var fremdeles på ca 10 sekunder. Inn på dagens første ordinære service ble bilen sett over og nok en gang var det ingen feil å se.

Nå skulle de to samme etappene kjøres en gang til og Steve bestemte seg for å øke tempoet litt denne gangen, på ss5 går det skikkelig unna, tempoet er meget høyt og de slår faktisk deres egen tid fra forrige gang (ss3) med hele 17 sekunder samtidig som utfordreren har en snurring og taper tid på dette, ledelsen er plutselig 30 sekunder og med bare 19km igjen å kjøre er det på tide å begynne å tenke fornuftig.

Som sagt så gjort, de kjørte kontrollert inn til mål på de resterende etappene og vant klassen til slutt med 22,4 sekunder, på totallisten endte de på en meget respektabel 6 plass som raskeste ekvipasje med 2wd.

Steve tok dermed sitt andre NM gull i rally, fra før har han NM gull i bakkeløp og flere gull i Crosskart, neste ut er Rally Telemark hvor han kan sørge for at Veronica får en medalje i kartleser NM.