Gullrushet fortsetter for Solberg og co. i Tyskland

Petter Solberg og Johan Kristoffersson får gylne muligheter til å avgjøre gullkampen i teammesterskapet i rallycross-VM til helgen. Allerede etter innledende omganger på legendariske Estering i Tyskland, kan PSRX Volkswagen Sweden bli historisk som første team til å forsvare VM-tittelen.

 

Bare to uker er gått siden svenske Kristoffersson sikret sin annen individuelle VM-tittel på rad etter seieren – den niende på ti løp – i amerikanske Austin, Texas. Dermed er han første dobbeltmester siden Solberg i 2014/2015. I sesongens nest siste løp er det duket for mer jubel.

 

– Estering er en bane som alltid har passet meg og min kjørestil. Etter at jeg var så nær seier i USA sist, har jeg trent og forberedt meg godt, og jeg er mer sulten på seier enn noensinne. Vi kan sikre VM-tittelen for team, og jeg er bra med i kampen om VM-sølv individuelt, sier Petter Solberg, som er to poeng bak VM-toer Mattias Ekström.

 

Nordmannen seiret i tidenes jevneste finale (5/1000 sekund over Ekström) på Estering i 2014. Siden er det blitt to annen- og en fjerdeplass.

 

– Det er mye grus på banen, og den er teknisk. Vi har sett tidligere at det er forhold som passer våre biler og Audi-ene. Jeg forventer tøff kamp av Ekström, Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb i Tyskland. I fjor kjørte jeg et av mine beste løp i karrieren på Estering selv med ferske bruddskader (krageben og ribben) fra løpet i Latvia to uker tidligere, sier Solberg.

 

Sist helg opplevde han at sønnen Oliver ble tidenes yngste internasjonale mester i supercarklassen da 17-åringen vant RallyX Nordic-serien etter sesongens tredje triumf i Tierp, Sverige.

 

PSRX Volkswagen Sweden er 79 poeng foran EKS Audi Sport i teammesterskapet. Det holder med første- og tredjeplass til Solberg og Kristoffersson etter fire innledende omganger for å sikre tittelen i Tyskland.

 

Første sving på Estering – 136 grader mot høyre – er banens kritiske punkt. Verdensmester Johan Kristoffersson har aldri stått på seierspallen på banen som ligger utenfor byen Buxtehude ved Hamburg.

 

– Det blir godt å komme til Estering uten press på å avgjøre den individuelle tittelkampen i tillegg til teammesterskapet. Det ville vært fantastisk om vi kan klare det på Volkswagens hjemmeløp i Tyskland. Jeg ønsker også å hjelpe Petter i sølvkampen individuelt. Han er en fantastisk teamkompis, og jeg har en følelse av at han har noe ekstra å komme med til dette løpet, sier Kristoffersson.

 

VM-runden i Tyskland starter med to innledende omganger lørdag og avsluttes med to nye omganger, semifinale og finale søndag. Innledende omganger kan sees LIVE på Facebook (/PetterSolberg), mens semifinalen og finalen vises på NRK 1 fra klokken 13:00 (direkte fra klokken 14:00).

 

Førerdata:

Petter Solberg (Norge)

World RX-starter: 59

World RX-seirer: 10

VM-titler i rallycross: 2

 

Johan Kristoffersson (Sverige)

World RX-starter: 50

World RX-seirer: 18

VM-titler i rallycross: 2

 

FIA World RX of Germany:

Runderekord: 35,227s (Johan Kristoffersson 2017)

Banelengde: 0,952 km

Asfalt/grus: 60% – 40%