Guttedrømmen oppfylles

t_faraas.jpgSiden han startet med bilsport for 17 år siden har Thomas Faraas hatt et mål; å stille til start i et STCC-løp. Førstkommende helg får han sjansen på Mantorp.

-Jeg gleder meg noe enormt. Min største drøm som bilsportsutøver går i oppfyllelse, og jeg har fått en kjempesjanse som jeg håper å ta godt vare på, sier Thomas Faraas (31) fra Hakadal.

Nordmannen ska kjøre en Seat Leon for teamet Danielsson Motorsport, og bilen er konkurransedyktig til å hevde seg i toppen i Scandinavian Touring Car Championship.

-Bilen er bra, men jeg har ingen forventinger om å stille til start i mitt første STCC-løp og kjempe om en seier. Men jeg håper å gjøre en god figur, som kanskje kan føre til flere STCC-løp i fremtiden.

Foreløpig har Faraas kun gjort en avtale for dette løpet, og tilbudet om å kjøre for det svenske teamet kom på bakgrunn av at han vant juniormesterskapet JTCC i 2007. Thomas Faraas har i mange år vært ansett som en av Norges raskeste racerførere, og har imponert i klasser som Neon Cup, Peugeot 206 Cup og Seven Racing. Han har også deltatt i et FIA GT-løp på Anderstorp, og varmet opp for Formel 1 i Canada da han kjørte Volkswagen Beetle Cup for ti år siden.

-For meg er STCC det gjeveste innen bilsport, og etter min mening finnes det ikke et standardbilmesterskap i hele verden med et høyere nivå enn det STCC har i dag. STCC er dessverre ikke så godt kjent i Norge, men mesterskapet holder et sportslig og teknisk nivå som banker de fleste andre bilsportsmesterskap ned i skoene. At ikke flere nordmenn har satset på en karriere i STCC fremfor for eksempel formelbilsracing eller rallycross er for meg en gåte.

Konkurrentene til Thomas Faraas på Mantorp blir blant annet Tommy Rustad, James Thompson, Colin Turkington, Jason Watt og Fredrik Ekblom. Med disse navnene til start regnes nå STCC som et tøffere mesterskap enn både det britiske BTCC og verdensmesterskapet WTCC.

-Ettersom STCC nå er et skandinavisk mesterskap så er det viktig med nordmenn som kjemper mot de svenske og danske førerne, og denne helgen blir vi to med Tommy Rustad og meg. Forhåpentligvis får STCC en runde i Norge igjen etter hvert også, og kanskje noen norske team. Min drøm er å etablere meg i STCC, men bare å få kjøre dette ene løpet er et mål jeg har hatt i mange år, avslutter Thomas Faraas.

De to løpene fra Mantorp går lørdag formiddag, og du kan se de direkte på den norske sportskanalen Viasat Sport, og i opptak på Viasat Motor.