Høstsesongen i gang

mollerbil_tt.jpgEtter en uvanlig lang sommerferie starter Møller Bil Motorsport høstsesongen med en test på Nürburgring Nordschleife på fredag.

-På grunn av en avkjøring i 24-timersløpet på Nürburgring i slutten av mai måtte vi stå over et planlagt løp i juni. Derfor har denne sommerferien blitt ekstra lang for oss, forteller teamsjefen i Møller Bil Motorsport, Øystein Holtet.

Det norske Audi-teamet, med førerne Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Peter Oberndorfer, holdt faktisk samme tempo som fabrikksteamet til Volkswagen i 24-timersløpet da uhellet var ute. Midt på natta kjørte tyske Oberndorfer i autovernet, og teamet måtte bryte.

-Etter 24-timers ble bilen sjekket og omfanget av de omfattende skadene kartlagt. Det viste seg at vi måtte bruke mer penger enn vanlig for å få bilen løpsklar igjen. Dette førte igjen til at vi måtte droppe løpet i juni, både fordi bilen ikke var ferdig reparert og fordi den dyre reparasjonen tvang oss til å bli hjemme av økonomiske årsaker.

Teamets Audi TT 2,0 TFSI fikk omfattende skader på karosseriet, men nå er alt reparert igjen, og på fredag skal Håkon Schjærin teste på Nürburgring Nordschleife.

-Det har vært litt av en jobb å rette bilen i sommer, så på fredag skal jeg først og fremst sjekke at alt er i orden. Forhåpentligvis fungerer alt som det skal, og da kommer jeg til å jobbe videre med innstillingene på bilen. Vi skal også ha med den tidligere DTM- og WTCC-føreren Peter Terting på testen, slik at også han får kjørt noen runder med bilen, sier Håkon Schjærin.

Dagen etter testen er det klart for årets sjuende runde i det tyske langdistansemesterskapet (VLN) på Nürburgring, men der stiller ikke Møller Bil Motorsport til start.

-Vi deltar ikke i alle løpene, og følger planen vår med å kjøre to løp i oktober. Vi er topp motivert og målet er å komme så høyt opp på pallen som overhodet mulig – gjerne på toppen i klasen for biler med 2,0 liters turbomotorer, avslutter Øystein Holtet.