Håkon og Geir Helge på topp i Rally-NM

Det endte med dobbeltseier til Synnfjellet Rallyteam i den første NM-runden Sigdalsrally lørdag. Og dermed skrev Geir Helge og Håkon Sveen Frøslid norsk rallyhistorie. Det er nemlig første gang far og sønn leder dobbelt i en NM-klasse i rally. Og det var yngstemann som var den raskeste på de krevende skogsbilveiene i Sigdal. Håkon vant nemlig klassen for 4WD Nasjonalbiler, 13,7 sekunder foran pappa Geir Helge.

-Begge to gjennomførte et nær perfekt løp, men jeg må jo innrømme at det alltid er spesielt artig å slå «fattern», sier Håkon Sveen Frøslid.

På den sjette av de i alt åtte fartsetappene opplevde Håkon et problem med gasspedalen, som gjorde at han måtte stoppe og starte bilen påny inne på etappen.

-Jeg tapte kanskje drøyt ti sekunder på hendelsen, men bortsett fra det gikk alt på skinner. Noe bedre start på årets NM-sesong i rally kunne vi ikke fått. Målet er at begge skal ta medalje ,sier Håkon.
Håkon og Geir Helge Frøslid har år bestemt seg for å satse på Klasse 13, for nasjonalbiler med firehjulstrekk. Begge kjører Subaru Impreza Sti, som egentlig ikke er trimmet like mye som klassereglementet tillater.

-Vi så allerede i fjor at våre Subaruer, som egentlig er standardbiler etter det såkalte Gruppe N-reglementet, ville være konkurransedyktige i 4WD Nasjonal uten ytterlige modifiseringer. Om det er nødvendig kan vi få mer motoreffekt ved å montere større restriktorer på motorene, men med dobbeltseier i Sigdal fikk vi bekreftet at det kanskje ikke er nødvendig med flere hestekrefter, sier Håkon Sveen Frøslid.

22 år gamle Håkon opplevde en stor skuffelse i rallyløypa i NM-finalen for to år siden, da han lå an til gull, men måtte bryte Rally Hedmarken etter en avkjøring. Dermed ramlet han ned til bronseplass i NM.

-Det var utrolig bittert den gangen, men i år tenkte jeg å få revansje ved å ta mitt første NM-gull. Det er jo skikkelig artig at det etter første NM-runde ser ut til at pappa Geir Helge kan bli den hardeste motstanderen.

Rally-NM kjøres i år over sju runder, og allerede om 14 dager er det klart for neste runde i mesterskapet, Rally Finnskog på Kongsvinger, om det lar seg gjennomføre…

-Den merkelige vinteren påvirker rally også. I Sigdal var det flotte forhold med skikkelig issåle på alle veiene. På Finnskogen er det visstnok nesten bare rene grusveier, og vi er veldig spent på om det faktisk blir noe løp. Det siste vinterløpet, Numedalsrally i slutten av februar, bør være sikrere når det gjelder vinterforhold, sier Håkon.

RESULTAT SIGDALSRALLY KLASSE 13 4WD NASJONAL:
1.Håkon Sveen Frøslid/Jørn Listerud, Subaru Impreza Sti 58.30.00
2. Geir Helge Frøslid/Øyvind Beckstrøm, Subaru Impreza Sti + 13,7
3. Amund Skoglund/Thea Oppegård Vestli, Mitsubishi Evo VII +2.31,9
4. Stein-Erik Brynildsen/Bjørn V Brynildsen, Mitsubishi Evo r4 +2.32,4
5. Morten Gravermoen/Ronald Haug, Subaru Impreza Sti +3.37,2