Hänninen klar for Hyundai

Hyundai WRC 13 nov 2
Belgiske Thierry Neuville (25) og finske Juho Hänninen (32) blir Hyundais førere i 2014-sesongen. Hyundai satser sterkt med sin i20 WRC, og det er store forventninger til debuten i Rally Monte Carlo i januar.

 

Allerede torsdag 6. februar vil den nye bilen og de to førerne bli å se i Norge når de norske etappene av VM-løpet Rally Sweden skal kjøres i området Kongsvinger/Kirkenær.

 

J_HanninenJuho Hänningen var den første testføreren Hyundai knyttet til seg. Sammen med franske Bryan Bouffier har han stått for det meste av testingen. Siden mai i år skal finnen ha kjørt 3 500 km med den nye Hyundai i20 WRC. Hänninen har vært av de dominerende førerne i IRC de seneste årene da han har vært en del av Skodas satsing. I år har han kjørt noen VM-runder med Ford Fiesta WRC. Han endte blant annet på 6. plass i Sverige i år.

Thierry Neuville har også konkurrert i IRC, men har i år kjørt i team med Mads Østberg hos Ford. Neuville endte opp med VM-sølv bak Sebastien Ogier, foran de finske førerne Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen. Han hadde en imponerende utvikling i løpet av året.