Hans-Jøran Østreng vant Supportrace på Lånke

IMG_5416Under helgens VM-runde ble det kjørt Supportrace med biler som kjører nasjonal rallycross. Det var 19 norske og 1 svensk som stilte til start. Svenske Joakim Evertsson vant Supportrace i Höljes tidligere i sommer men det skulle ikke nordmennene ha noe av på hjemmebane. Det ble kjørt tre innledende omganger på fredag og semifinaler og finale på lørdag. Hans-Jøran Østreng var raskest i alle de tre innledende omgangene og dermed favoritt til å vinne sin semifinale. Men der ville Terje Morstad ha et ord med i laget. Han vant denne semifinalen og dermed måtte Østreng finne seg i å stille i andre rekke i finalen med nettopp Joakim Evertsson ved sin side. I første rekke stod Terje Morstad og Herbjørn Haug. I  bakerste rekke stod Markus Johannessen og Kai Eidsand.

hasse1Østreng fikk en knallstart i finalen, kom raskt opp til de to foran hvor det ble litt trangt en stund og han var oppe på bare bakhjulene. Men han kom ut på andreplass bak Herbjørn Haug og lå der et par runder før han gikk opp i ledelse. En ledelse han aldri gav fra seg.

– Jeg setter denne seieren veldig høyt sier Østreng til Smaalenene Avis. Det å vinne foran tusenvis av tilskuere og med jobben min tilstede for å se på, det kan ikke bli så mye bedre, fortsetter han.

Herbjørn Haug ble nummer to og Terje Morstad nummer tre.

Resultater fra semifinaler og finaler

Film fra finalen