Har fortsatt troen på at en VM-tittel er mulig

A_Bakkerud_14_Laanke
Tidenes første verdensmesterskap i rallycross er halvveis i sesongen, og når årets 7 av 12 runder starter fredag er det på et helt nytt kontinent og land for rallycrossen.
– Løpet i Canada denne helgen er historisk, og en spennende del av rallycrossens utvikling.

Jeg er veldig godt fornøyd med starten av sesongen, og skal jobbe knallhardt for å holde tempoet oppe helt til finalerunden i Argentina, sier Bakkerud som ligger som nummer fire sammenlagt i mesterskapet før helgens løp.

Bakkeruds team Ford Olsbergs MSE dominerte de første seks løpene denne sesongen, og hadde førere på pallen i fem av de seks første løpene. De leder teammesterskapet og både Bakkerud og teamkompis Reinis Nitiss er topp fire i fører mesterskapet. – Vi fikk betalt for jobben vi gjorde i vinter, og hadde et overtak på konkurrentene hele våren. Nå er det imidlertid nye tak, og det er mange poeng igjen å kjempe for.

Det siste løpet før ferien var i Belgia, og det endte alt annet enn godt for Bakkerud som fikk hele helgen spolert som følge av et motorhavari på løpets første dag.
Jobbet hardt i sommer

Bakkerud har brukt mye tid i sommer til å visualisere kommende løp, men også evaluere de løpene som er kjørt. – Resultatet i Belgia var et hardt slag, men jeg vet bedre enn noen at det er slik Rallycross er. Det gav meg også noe og tenke på, og selv om vi var i front i starten av sesongen må vi være det også igjennom høsten om vi skal være med å kjempe helt til slutt. Vi vet hvor vi kan forbedre oss, og de områdene har vi jobbet godt med.

Harde fysiske treningsøkter og lange kjøre pass med gokart har gitt Bakkerud den nødvendige mengde-treningen, men han har også brukt tid til å fokusere på detaljer.

– Mange av de nye banene er trange, og krever god bilkontroll og teknikk. Jeg fikk låne en rallybil av Trond Sandven for å terpe detaljer, og har hatt stor nytte av timene med kjøring ute på Eikås. Det er detaljene som til slutt gir det perfekte resultatet.
Løpet i Canada kjøres i Trois-Rivieres i Qbec. Hele løpet kjøres fredag ettermiddag, og vil sette store krav til teamet: – Vi starter klokken 12:00 på fredag lokal tid, og målgang er beregnet ca 20:30 på kvelden. Fire innledende, semi-finale og finale vil dermed komme ekstremt tett, forteller Bakkerud som er trygg på at teamet vil håndtere presset på beste måte: – Olsbergs MSE har stor erfaring med å jobbe under slikt press, og vi har hentet inn ekstra mekanikere fra vårt USA team til å styrke oss enda mer igjennom helgen.

 

Canada er det første av høstens seks løp. De resterende fem er Frankrike, Tyskland, Italia, Tyrkia og verdensmesteren kåres etter finalen i Argentina siste helgen i November. Bakkerud ser fram mot utfordringene som venter denne høsten og har gode erfaringer på to av banene.
– Løpet i Frankrike vant jeg i fjor, og ble jeg ble nummer to i Tyskland. Resten av løpene her helt nye baner i år – og for alle blir dette første gang. Det vil bli jevnt!
Fjerdeplassen i sammendraget tenker han ikke på:
– Det betyr egentlig ingenting enda. Jeg kan fortsatt score 180 poeng om jeg vinner alle løp denne høsten, så sammendraget skal vi tenke på når vi har kjørt i mål i Argentina. Det viktige nå er å gjennomføre 6 gode løp, og være med å kjempe hele veien til toppen, avslutter Bakkerud.