– Har gledet meg i ett år

Rallycross-SM Ring Knutstorp
I fjor var Ole Christian Veiby tilskuer under EM-runden i rallycross i Høljes. Til helga er det VM-runde i den lille svenske bygda, og da står 18-åringen på startstreken foran 30.000-40.000 tilskuere.

– Da jeg var tilskuere i fjor var det snakk om at det kunne bli rallycrossatsing på meg denne sesongen. Og jeg har gledet meg siden fjorårets løp til å få kjøre i Høljes, sier Ole, som kjører for det svenske teamet Volkswagen Dealer Team KMS. Han kjører en nybygd VW Polo Supercar med rundt 600 hestekrefter, og gleder seg spesielt til å måle krefter mot verdenseliten, med nordmennene Andreas Bakkerud og Petter Solberg i spissen.
– Det kommer til å bli utrolig tøft. Jeg har kun kjørt tre rallycrossløp i mitt liv, og nå skal jeg møte verdens beste førere. Men jeg er offensiv, og har satt meg et hårete mål om å komme til semifinale. Skulle jeg klare å ta meg videre til finalen, så vil det være som en seier for meg. Det er tross alt hele 40 biler til start i supercarklassen, understreker Ole, som i bilsportmiljøet i Sverige omtales bare som OC Veiby.
Det er ventet å bli en gedigen folkefest i lille Høljes i nordvärmland. Nordmenn valfarter over grensa for å få med seg fartsfesten. I fjor var det rundt 30.000 tilskuere tilstede, og i år er det ventet enda flere på grunn av at det er VM-runde. Men den voldsomme publikumsinteressen ser ikke ut til å skremme Kongsvinger-gutten.
– I utgangspunktet har jeg et avslappet forhold til det. Men jeg vet ikke helt hva som venter meg når jeg først sitter i bilen og ser nærmere 40.000 tilskuere i skråningene rundt bana. Jeg lover uansett å by på show, og håper og tror at det blir like moro for meg som for tilskuerne, sier han.
Han kommer til Høljes med tredjeplass fra forrige ukes runde i det svenske mesterskapet. Dette var også debuten i den nye bilen.
– Jeg liker Polo´n veldig godt, og fikk bekreftet at dette er en bil som passer til min kjørestil. Bilen er konkurransedyktig også i dette selskapet, så det meste ligger til rette for to spennende dager, forteller VW-føreren.
Han har ladet opp til VM-debuten med fiskestang og telttur på Finnskogen, uten at det ble den helt store fiskelykken.
– Det er blitt noen småørreter, men jeg håper på langt bedre fangst i Høljes, sier han med et smil.