Har oppnådd drømmen

Moller pallen
Kenneth Østvold (24) har oppnådd drømmen som racerfører, og er nå klar for sin fjerde sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN sammen med Møller Bil Motorsport.

Alle racerførere drømmer om å etablere seg på et så høyt nivå at de kun kan konsentrere seg om det sportslige, og slippe de økonomiske bekymringene som stopper de fleste bilsportskarrierer. En som har klart nettopp det er Kenneth Jensen Østvold fra Ottestad.

– Jeg er utrolig takknemmelig over å være en del av Møller Bil Motorsport som gir meg muligheten til å kjøre på et så høyt internasjonalt nivå. Hadde jeg ikke fått sjansen for Møller Bil Motorsport for fire år siden, så kunne karrieren fort ha vært over. Jeg vet at sponsormarkedet er tøft for mange bilsportsutøvere, medgir 24-åringen.

Østvold var i flere år blant Norges beste gokartkjørere, og er tidligere Norgesmester i gokart. Han ble også tatt ut til talentkonkurransen Bilsporttalentet og i 2011 fikk han sin drømmesjanse da han fikk tilbud om å kjøre i Tyskland for Møller Bil Motorsport.

– Det er ingen tvil om at jeg har oppnådd drømmen som racerfører. Det å kunne kjøre på dette nivået, og fullt og helt kunne konsentrere meg om det sportslige er de færreste forunt.

Den siste helgen i mars starter årets sesong, og også i år skal Østvold dele bil med Håkon Schjærin fra Flisa og Atle Gulbrandsen fra Hamar. Møller Bil Motorsport fortsetter med den samme bilen som i fjor, en Audi TT med en to liters turbomotor på 350 hestekrefter. Alle løpene i VLN-mesterskapet går på verdens lengste racerbane, den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife, og på tribunen sitter det i snitt 30 000 tilskuere på hvert løp.

Sammen med sitt helnorske team med mekanikere fra Møller Bil er Kenneth klar for sesongen.

– Jeg har ennå ikke vunnet et løp i VLN-mesterskapet, så det hadde vært moro med en seier i år.

Bildetekst:

Kenneth Østbold (nummer to fra venstre) gleder seg til en ny sesong i VLN. Her sammen med teamkameratene Håkon Schjærin (t.v) og Atle Gulbrandsen (t.h), og direktør i Møller Bil, Arne Lorvik.

Foto: Pål Henning Berg