Har satt seg stort mål!

Formelfører, Edward Sander Woldseth ønsker å bli den første norske Formula E-føreren. Det gjør at han fortsetter satsingen i Formula Nordic ett år til.

Det har vært mange tilbud på bordet for Team Greenpower`s formelfører Edward Sander Woldseth foran 2020-sesongen. Etter nøye vurdering har teamet rundt formeltalentet funnet ut at det beste er å fortsette i formelbil, og i mesterskapet Formula Nordic denne sesongen for å komme nærmere sitt store mål.

–    Jeg er veldig fornøyd med at det blir Formula Nordic sammen med Team Greenpower også i 2020. Jeg er fortsatt ung, og jeg tenker at dette er det beste mesterskapet å utvikle seg videre som sjåfør, forteller Woldseth.

Ønske om å bli første nordmann
Det er målet om å bli første nordmann i Formula E-mesterskapet som er hovedgrunnen til at Woldseth fortsetter i formelklassen.

–    Vi har satt oss et mål, og det er et stort mål. Men med riktig innstillig og riktig samarbeidspartnere skal vi jobbe målrettet mot elektrisk racing, og bevise at vi har noe i det mesterskapet å gjøre, forteller Woldseth.

Edward Sander Woldseth var overlegen i Formel Nordic-mesterskapet i 2019. Han vant NEZ-mesterskapet suverent og han vant åtte av 20 finaler i mesterskapet i 2019. Nå vet Woldseth og teamet hva de går til, og det gjør at fokuset kan ligge på utvikling og bli enda bedre formelsjåfør.

 

–    Det var naturlig å fortsette i Formula Nordic ettersom vi hadde stor suksess i 2019 sesongen. Vi hadde et veldig godt samarbeid med Team Greenpower og vår raceengineer, og det samarbeidet fortsetter også denne sesongen. Jeg har lært utrolig mye og vi har fortsatt mye å lære. Det å være i et mesterskap man kjenner godt gjør at man kan fokusere på utvikling og gjøre ting enda bedre i år, forteller han.

Tøffere mesterskap
Formelmesterskapet, Formula Nordic ser ut til å bli et sterkere mesterskap i 2020. Det er ventet rundt 15 startende sjåfører denne sesongen. Mesterskapet skal fortsatt kjøre sammen med STCC og Porsche Carrera Cup Scandinavia, og dermed blir Edward Sander Woldseth også å se i to mesterskapsrunder på hjemmebane.

–    Det er alltid moro å kjøre på hjemmebane, og spesielt under den store Porschehelgen i september på Rudskogen. Det ser jeg veldig fram til, forteller han.

Teamet utelukker heller ikke at Woldseth kommer til å gjøre noen innhopp i andre klasser i løpet av sesongen for å få erfaring i forskjellige serier.

–    Det er fullt mulig, men her kan vi ikke si så mye ennå, men det er noen spennende ting på gang, avslutter han.