Hard kamp om andreplassen

t_g_svenkerud_460.jpgDet blir en hard kamp mellom hjemmefavoritt Trond G. Svenkerud (25) og Pontus Tidemand (18) om andreplassen i Subaru Cup når sesongens siste løp, Rally Hedemarken, kjøres førstkommende lørdag.

-Det er så jevnt og så enkelt som at den av oss som kommer øverst på resultatlisten vil ta andreplassen sammenlagt, sier Trond G. Svenkerud fra NAF Motorsport Hamar. Han gleder seg til å avgjøre kampen i hjemlige omgivelser.

-Nå går jo løpet i Ringsaker, så lokalkjent er jeg vel ikke akkurat. To av fartsetappene har ikke vært kjørt siden 2001 heller, og det var før jeg startet med rally. Men det er alltid noe ekstra med å kjøre Rally Hedemarken når man bor på Hamar, sier Svenkerud.

Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum er allerede vinner av årets Subaru Cup. Foran lørdagens avslutning er det Trond Svenkerud som ligger nærmest. Men han er kun tre poeng foran Pontus Tidemand fra KNA Kongsvinger. Bak Pontus truer også Kenneth Johnsrød fra KNA Varna. Han er kun ett poeng fra bronseplass.

-Jeg kjørte en test sist helg, og alt skal være i rute. Jeg føler også at jeg har hatt utbytte av de løpene vi har kjørt på asfaltbane i det siste. Det var noe nytt for meg, og erfaringer derfra ser jeg at jeg kan ha nytte av også i rally, sier Trond Svenkerud som i fjor ble norgesmester i rally for klassen med tohjulsdrevne biler. I år har han kjørt sin første sesong med en firehjulsdreven bil.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med helt like forutsetningene. Bilene er helt identiske, en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget etter det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 282 HK motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger.

Rally Hedemarken har sin base i Brumunddal. Der er både start, serviceplass og målgang. Det skal kjøres åtte fartsetapper i Ringsaker på til sammen 97,52 km.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.25 på søndag kveld

Poengstilling Subaru Cup etter 10 løp (justert iht til reglene som sier at 1 av 4 baneløp skal strykes)
1. Andreas Mikkelsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 217
2. Trond G. Svenkerud, NAF Hamar, 123
3. Pontus Tidemand, KNA Kongsvinger, 120
4. Kenneth Johnsrød, KNA Varna, 119
5. Trond Lyseng, NMK Hønefoss, 110
5. Thomas Kvam, NAF Motorsport Grenland, 110
7. Jerker Axelsson, NAF Øvre Østfold, 109
8. Erik Helgerud, NMK Aurskog Høland, 93
9. Herman Tank-Nielsen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 76
10. Tom Heitmann, NMK Tønsberg, 75
11. Anders Aa. Kjær, NMK Larvik, 63
11. Robert Nygård, KNA Solør Motorsport, 63