Harde tak for Tommy Rustad i WTCC

brands_hatch_2_460.jpgDet ble harde tak for Tommy Rustad da han debuterte i VM-serien WTCC på Brands Hatch med sin Volvo C30 i helgen. Rustad måtte bryte begge løpene etter å ha vært innblandet i kollisjoner.

-Det er helt klart at dette er et mesterskap på et høyt nivå, og førerne her gir ikke ved dørene, sier Tommy Rustad etter å ha gjort sin VM-debut i en alder av 40 år. Han fikk til fulle erfare at det kjempes hardt i dette mesterskapet.

-Jeg kan selvfølgelig ikke være fornøyd med at jeg måtte bryte begge løpene, men jeg synes vi hadde bra tempo i dag, etter å ha slitt litt under kvalifiseringen. Balansen og farten i bilen var bra, men det hjalp lite denne gangen, fastslår Tommy Rustad.

I det første av de finalene snurret en bil foran Rustad etter bare fem-seks runder, og bakfra kom en annen og skjøv Tommy rett inn i bilen foran. Litt etter kom enda en fører og traff Rustads bil bak i siden.

-Jeg hadde ikke mye mulighet til å unngå den situasjonen. Jeg kunne nok klart og kommet meg forbi han som snurret foran meg, men jeg fikk god hjelp bakfra og ble skjøvet rett inn bilen som stod på tvers, forklarer Tommy Rustad. Før det hadde det også vært en startsmell som Rustad kong bedre fra.

I det andre løpet var det Tommys tidligere konkurrent James Thompson som skulle ødelegge. Med sin Lada kjørte han Rustad rett av banen.

-Jeg kjørte forbi ham. En fin og ren forbikjøring, og da vi kom inn mot neste sving la han bilen sin rett i siden på min. Han traff meg på hjørnet foran, og skjøv meg ut av banen. Det førte til at jeg punkterte, forklarer Tommy Rustad. Volvo-føreren kom seg til depotet, men hadde såpass skader på bilen at han måtte bryte.

Tommy Rustads teamkollega hos Volvo, Robert Dahlgren, endte på 15. plass i det første av de to løpene, mens han tok 14. plass i det andre løpet.

Det var Alain Menu i Chevrolet som vant det første, mens Augusto Farfus i BMW vant det andre løpet på Brands Hatch.

-Selv om det ikke ble den store suksessen ble jeg noen erfaringer rikere, og det var i hvert fall morsomt å kjøre på en så rask bane som GP-sløypen på Brands Hatch er, sier Rustad som nå fortsetter ferien hjemme i Norge før neste STCC-runde i Karlskoga 14.-15. august.