Hardt og morsomt is-race for Andreas

A_Bakkerud_15_Ice Holjas
Heftig kjøring, knallblå himmel, sol og 2500 tilskuere på tribunen gjorde det første løpet av den nye serien ”RallyX on Ice” til en suksess. – Denne helgen var like hard som den var moro. Rally X On Ice her i Høljes ble et fantastisk arrangement, forteller en smilende Andreas Bakkerud.

Etter tøffe fighter på is og snø endte han til slutt som nummer 7, et resultat han ikke tenker så alt for mye på: – Det å klare å kjøre fort på isen er krevende. Du må en helt annen kjørestil en gokart-stilen jeg er vokst opp med. Her gjelder det og holde full gass, og slenge bilen i breiesladder inn i svingen. Vanskelig, men vanvittig gøy, forteller Bakkerud entusiastisk.
Bakkeruds mål med å delta i denne vinterserien er å utvikle seg mer fram mot årets VM sesong i rallycross. – Rallycross på vinter og is har kommet for å bli. Dette er en perfekt arena for å utvikle nye sjåfører, sier Bakkerud.

Helgens løp ble kjørt i det lille svenske tettstedet Høljes, ikke langt fra Trysil og norskegrensen. Mest kjent for sin VM-runde i rallycross første helgen i juli hvert år.
I 2014 var det over 35.000 tilskuere som besøkte stedet som til daglig har 147 innbyggere.

Bilen Bakkerud kjører i RallyX on Ice er en SuperCar Lites, samme type bil som han kjørte et løp med i Las Vegas i November i fjor. Klassen er utviklet av Bakkeruds team Olsbergs MSE, og bilen har mange av de samme løsningene som en vanlig SuperCar: De ser ut som vanlige Ford Fiestaer og har firehjulstrekk, men er bygd på en rør-ramme, og derfor litt mindre i størrelse. Den store forskjellen ligger i motoren som har 320 hestekrefter. Vanligvis har Bakkerud 600 spinnville hester under panseret. – På isen går det imidlertid mer enn fort nok med en SuperCar Lites bil. Vi kjører på skikkelig ispigg-hjul, og grepet er nesten like bra som på asfalt, forteller Bakkerud.
Neste stopp for Rally X on Ice er på travbanen i Karlstad førstkommende fredag.
– Vi kjører oppvisning der med duellkjøring på samme måte som de kjører SS10 av VM Rally i Sverige. Blant de startene her finner vi også to ganger verdensmester i rally Marcus Grönholm. – Det blir enda hardere – og enda mer moro, gliser Andreas.

Rally X on Ice avsluttes med siste løp i Åre 13.-14. Mars.

Resultater: Rallycross on ice Höljes

Resultat historiske biler