Hat-trick til Møller Bil Motorsport

Møller Bil Motorsport vant sitt tredje løp på rad i TCR-klassen under lørdagens sjuende runde i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring.

– Vi er i flytsonen om dagen, og alt går på skinner. Nok en gang var det et perfekt løp for oss med bestetid på kvalifiseringen, beste rundetid i løpet, fantastisk kjøring og de raskeste depotstoppene i klassen, forklarer teamsjef Marius Misfjord.

Dagen startet med at Kenneth Østvold kjørte inn til pole position, fire sekunder raskere enn nærmeste konkurrent, i kvalifiseringen. Kenneth Østvold startet løpet og ledet TCR-klassen med mer enn et minutt da Håkon Schjærin tok over. Etter et perfekt depotstopp fortsatte Schjærin å øke til konkurrentene før Atle Gulbrandsen kunne ta over et nok et feilfritt depotstopp. Gulbrandsen gjorde som Østvold og Schjærin før ham, og økte ledelsen med rundt et minutt. Til slutt vant Møller Bil Motorsport med over tre minutter på Mathilda Racing som stilte med sjåførene Andreas Gülden og Heiko Hammel.

– Vi har jobbet godt med både bilen, sjåfører og mekanikere den siste tiden. Vi blir stadig raskere og når vi samtidig gjennomfører løp hvor alt går på skinner, så er vi vanskelige å slå. Vi er ekstra stolte over at vi på hvert løp har med fire gjestemekanikere, som ikke har vært med tidligere. Det er helt utrolig hvor god innsats gjestemekanikerne står for, og de er helt avgjørende for de gode resultatene vi har hatt den siste tiden.

Schjærin, Gulbrandsen og Østvold ligger nå på en andreplass sammenlagt i TCR-klassen. Gülden leder med 42,70 poeng, mens den norske trioen har 42,11 poeng. 39 førere har tatt poeng i TCR-klassen i årets sesong. To løp av mesterskapet gjenstår, men Møller Bil Motorsport skal kun kjøre det siste.

– Ettersom vi ikke kjører alle løpene i mesterskapet har vi aldri brydd oss om sammenlagtstillinger. Men nå ligger vi faktisk på en andreplass totalt, selv om det er to løp vi ikke har stilt til start i. Ettersom vi ikke skal kjøre det neste løpet, så har vi nok ingen mulighet til å vinne totalt, men en tredjeplass totalt kan være mulig, avslutter Misfjord.

Denne gangen hadde Møller Bil Motorsport med seg gjestemekanikere fra ulike Møller Bil-forhandlere i Sverige. Det neste løpet for det norske Audi-teamet er årets sesongfinale den 20. oktober.

Resultater:
1: Møller Bil Motorsport, Audi RS3 LMS
2: Mathilda Racing, Seat Leon
3: FEV Racing, Seat Leon
4: Rothenberger, Seat Leon
5: Lubner Motorsport, Opel Astra