Haug har NM-medalje i sikte

H_HAUG_16_08
Denne helga kjøres NM finale i bakkeløp i Larvik. Herbjørn Haug deltar i klasse 4 hvor han etter to kjørte løp ligger på andreplass sammenlagt, 16 poeng bak ledende Stian Haugan.

Det kjøres to løp også i helgen, så Haug har mulighet til å være med å kjempe om gullet. Men; 6 poeng bak Haug jager Hans Jøran Østreng, så i Larvik blir det garantert action fra start til slutt.

 

I bakkeløps NM kjøres ett løp med tre innledende omganger og en finale på lørdag og ett løp med to innledende omganger og finale på søndag. Det kjøres om NM-poeng i alle de innledende omgangene, så her må det laddes fra første stund. – Dette blir en veldig spennende helg. Vi må ladde alt for å ha noen som helst mulighet til å innhente Haugan, samtidig må vi holde hodet kaldt og ikke gjøre noen feil slik at vi blir innhentet bakfra, kommenterer en spent Haug.

 

Løpet i helgen kjøres på Heggedal industriområde og er et rent asfaltløp. Haug mener selv at hans nye Ford Puma skal være mer optimal for denne typen løp enn Mercedesen han har kjørt tidligere år. – Og tønnevendinger fikk jeg trent på under showkjøringen på St.Hans på Kirkenær, så det har jeg en god følelse med, sier Haug.

 

Stian Haugan er bakkeløpsekspert og har vunnet bakkeløps NM de fem siste årene. – Jeg satser mest på rallycross, men når medaljen glapp der i år skal jeg gjøre alt jeg kan for å hente hjem en NM-medalje i bakkeløp, og helst skal vi hindre at Haugan henter hjem sitt 14. NM-gull, avslutter Haug fra bussen på vei til Larvik.