Heder, penger og ære til bilsporten

Flere bilsportprofiler ble hedret, og Geir A. Mo ble gjenvalgt som president da KNA avholdt sitt Landsmøte i Oslo i helgen.

 

Geir A. Mo hadde ingen motkandidat da han ble gjenvalgt som Kongelig Norsk Automobilklubs president.
Torhild Hallre ble ny visepresident.

KNAs hovedstyre etter Landsmøte 2024 er følgende:

President: Geir A. Mo
Visepresident: Torhild Hallre
Hovedstyremedlem: Frode Alhaug
Hovedstyremedlem: Helene Netland

Hovedstyremedlem: Mette Haugland
Varamedlem: Jan-Erik Sneltvedt
Varamedlem: John Magne Lunaas

 

Blant de som ble hedret under Landsmøtet var Jorunn og Tore Ingebretsen fra KNA Varna. De ble begge tildelt KNAs fortjenstmedalje i gull for sin enorme innsats for Varna gjennom mange år. Som om ikke det var nok fikk Varna også tildelt 500.000 kroner i prosjektmidler. Pengene skal brukes til å forbedre lys og sikkerhetssystem på banen.

KNA fortjenstmedalje i gull fikk også Jarl Nilsen fra KNA Sokndal Motorsport. Han hadde også en fin presentasjon av baneanlegget KNA Raceway/Motorcenter Norway for Landsmøtet, og KNA Sokndal ble også kåret til Årets KNA-avdeling i 2023. For det fikk klubben både en plakett og en sjekk på 10.000 kroner.

De var ikke bare KNA Varna som sikret bilsporten prosjektmidler under landsmøtet. Totalt ble det delt ut 3.024.638 kroner.
KNA Nordvest fikk hele 900.000,- til bygging av nytt klubblokale over eksisterende garasjebygg på sin bane, Ålesund kartring.
KNA Klepp ble også tildelt en god slump med prosjektmidler. 400.000 kroner fikk klubben på Jæren for å etablere en multisportbane på sitt kartinganlegg.

Landsmøtet fikk ellers høre Christina Dobloug fortelle om erfaringene hun og kartleser Anita Hvambsahl fikk da de deltok i Rally Jameel nylig. Dette var en regularity rally som ble kjørt i ørkenen i Saudi Arabia med kun kvinnelige deltakere. 55 biler med 110 damer fra 34 nasjoner. Anita og Christina endte på en flott 17.plass totalt i løpet.

Christina Dobloug har nå nærmest alt klart for start i Dakar Rally, som også kjøres i Saudi Arabia, kommende årsskifte. Hun arbeider knallhardt for å få alle brikker på plass før hun stiller på startstreken i Nyttårshelgen.

Både NBFs president Glenn Mellegaard og generalsekretær Hallgeir Raknerud var gjester under KNAs landsmøte.