Heftig helg i Tyskland for Bakkerud

A_Bakkerud_14_TYSK
En vanvittig snurring i 150 km/t, tøffe fighter og en suveren heatseier i tredje omgang var noe av det den tyske VM runden inneholdt for Andreas Bakkerud.

Det holdt imidlertid ikke til finale-plass. Bakkerud er imidlertid fornøyd med deler av helgen, og ikke minst fortsatt VM ledelse i teammesterskapet for Olsbergs MSE.

Det ble den fjerde løpshelgen på rad der uhell i omgangene første dag får følger hele helgen for Bakkerud. Som de tre foregående løp endte han igjen akkurat utenfor finaleplass i semifinalen. – Når vi alltid må angripe bakfra blir veien fram krevende og tøff. Hadde det vært lett å vinne hadde det ikke vært så stas å kjøre VM eller, forteller Bakkerud som fortsatt er positiv og føler han har mye igjen å kjempe for i år. Det var imidlertid bare millimeter unna at sesongen kunne vært over allerede i første omgang.

– Inn i første sving ble det en smell, og bakhjulet mitt løsnet. Det oppdaget jeg først da jeg var på vei ned bakken i over 150 km/t og touchet bremsen. Det ble en vanvittig snurring som heldigvis endte godt. Det er noe av det mest skremmende jeg har vært med på i karrieren. Jeg er utrolig glad jeg klarte å stoppe uten å smelle inn i bilene som kom bak, eller i veggen som var bare millimetere unna.

– Jeg er fornøyd med helgen og måten vi igjen klarer å nullstille oss og komme tilbake etter Lørdagen. I dag beviser vi at vi kan være den raskeste føreren. Seieren i fjerde omgang med 1.8 sekunder viser at både jeg som fører og bilen er god nok til å vinne.
Bakkeruds team Ford Olsbergs MSE leder nå teammesterskapet med 10 poeng, før de tre siste VM-rundene.
– Mitt mål nå er å sammen med teamkollega Reinis Nitiss sikre verdensmesterskapet for team. Den pokalen skal vi ha med hjem fra Argentina sier Bakkerud. Også i førermesterskapet er det mye edelt igjen å kjempe for: Det er bare 24 poeng opp til sølv, å i rallycross kan alt skje med alle. Jeg tror ingenting vil være endelig avgjort før vi kommer i mål i Argentina!

Allerede først kommende helg kjøres neste VM runde i Italia.
– Jeg blir med teamet nedover med bussen og vil bruke uken der nede til å forberede meg maksimalt. Snart er min tur til å sprute champagne på pallen igjen, avslutter Bakkerud med et smil.