Heftig helg på Rudskogen

Starten i första heatet för Danish Superturisme.
Årets andre NM-runde ble arrangert på Rudskogen i helgen, med fantastisk vær, flotte biler og god stemning.

Spesielt spennende var det i klassen GT1, med et stort startfelt. Joakim Ottersen, med sin DTM Opel, fikk skikkelig konkurranse av Rune Ydstebø og Christian Nilsen. I finale 1 stakk Ydstebø av med seieren, 0,2 sekunder foran Joakim Ottersen. Halvor Langkaas kom på en fin tredjeplass. Christian Nilsen bremset så hjulene låste seg og snurret. Han stilte ikke til start i finale 2 og 3 grunnet tekniske problemer. I finale 2 fikk Ottersen tatt revansj og vant over Ydstebø og Langkaas. I finale 3 vant Ydstebø foran Langkaas. Ottersen brøt med tekniske problemer.

I klassen GT2 tok Steffen-Andre Feet en trippelseier, tross utfordringer med bilen. Han ble hardt presset av Jaffa-teamets førere Thomas Solberg og Ole William Nærsnes.

Kristoffer Silliløkken vant GT+ med sin spektakulære Studebaker Champion.

Pallen i GT3: Olav Rygge, Ole William Naersnes och Per Öyvind Seeberg.

I klassene GT3, GT4 og GT5 var det mange tette og tøffe fighter. Olav Rygge vant den første finalen foran Ole William Nærsnes, som stilte til start i både GT2 og GT3. Per Øyvind Seeberg kom på tredje. I finale 2 vant Nærsnes foran Rygge og Seeberg. I finale 3 byttet Rygge og Seeberg på plassene.

Per Støldal er en av toppførerne i klassen GT4. Han var uheldig og brakk lårhalsen før Asfalt Supercars. Støldal hentet inn ingen ringere enn Kevin A. Aabol, kjent fra STCC som gjestefører på bilen. Aabol gjorde jobben sin og tok en trippel seier etter hardt press fra Aksel Erik Busch, Alf Marius Loe Sandberg og Ådne Kollen.

I klassen GT5 tog René Kværner en trippel seier, men ble jaget av Tron Lindalen og Thomas Hårajuvet. Remi Brenden Ødegård hadde en utfordrende helg med en bil som ikke virket 100%.

Tag Heuer klokken til en verdi av kr. 50 000,- som gis til vinneren av GT Master, beste GT fører gjennom sesongen, sto utstilt som en fristelse for samtlige førere i GT.

Julius Slatlem vann båda racen i Shortcar Bandit. Här med Per Anders Johansen och Rune Hansen.

Shortcar ga publikum som vanlig spektakulær kjøring. I klassen Shortcar Extreme vant Sivert S. Johansen den første finalen og Steinar Solibakke Klev den andre finalen. I klassen Shortcar Bandit vant Julius Slatlem begge finalene.

Formula Basic kjørte i samme heat som Danske Formel Ford Duratec. Espen Tomten Østli vant finale 1 foran Marius Winås og Edward Sander Woldseth.  Oliver Andersen vant finale 2 foran Østli og Lars Solheim. Daniel Lundgaard vant begge finalene i Formel Ford foran Christian Rasmussen.

I klassen Seven Racing vant Daniel Gustav Raastad begge finalene.

I Historsk Racing vant Atle Ramberg begge heatfinalene i klassen for de eldste bilene, og Mathias Havdal vant begge finalene i klassen for bilene som er litt nyere. Historisk Racing førerene gleder seg veldig til Asfalt Classic 12.-14. august på Rudskogen. Da fylles Rudskogen med historiske biler fra hele verden.

Det här glada gänget såg till att det blev tävling; NMK Sarpsborg/Rudskogens funktionärer.