Heidi debuterte i DTC

H_Frydenhaug_15
I helgen ble sesongens første løp kjørt på Jyllandsringen. Heidi Frydenhaug og teamet hadde kun fått testet bilen en gang tidligere på Vålerbanen, så alt var fremdeles ganske nytt og mye skulle læres denne helgen.

 

Lørdagen startet på tørr bane med to tester a 25 minutter. Under første testen var ikke bilen helt optimal å kjøre, og teamet fant fort ut feilen(e). Slakk i to styrestag, slakk i hjullager, slakk i tannstag for å nevne noe. Dette ble fikset av teamet og Heidi kunne stille til start i kvalifiseringen. Kvalifiseringen ble kjørt på regnføre, dette var igjen helt nytt for Heidi, men det taklet hun bra og kunne kjøre inn til en fin 15 tid av 23 førere.

 

På søndagen var det sol, og heat og finaler som skulle kjøres. I heat 1 var Heidi nervøs og spent på hva hun kunne vente seg, starten gikk knallbra og hun kom seg godt ut og kjørte seg raskt opp til en 9 plass og var nest beste norske bak Marius Nakken. Her lå hun å kjempet i flere runder med rutinerte førere som Molly Pettit og Sebastian Aarvik bak seg, men ettersom hun ikke er 100 % kjent med bilen enda ble det en liten kjørefeil som resulterte i en avkjøring. Dette var utrolig synd, men det er viktig å få testet grensene så man kan gi alt senere. Det ble litt skader på fronten etter møtet med sanden, men teamet jobbet iherdig i hvert eneste minutt og Heidi kunne akkurat stille til start i heat 2.

 

I heat 2 startet hun nesten bakerst, men var dessverre litt for rask på gassfoten og fikk en tyvstart som senere gav en tur i straffebanen. Dette resulterte i at hun havnet bak i feltet og slet med å komme seg opp igjen da en annen fører kjørte saktere og sperret henne. Etterhvert kom også en annen fører bakfra og ville forbi han også, det hele endte med at Heidi fikk et dytt bak av denne føreren og snurret rundt. Heidi ble stående og måtte starte bilen på nytt og mistet mye til de andre.

 

I finalen fikk hun en god start og kjempet seg oppover i feltet, men fikk dessverre senere ute i løpet tekniske problemer. Festet til diffen på bakakselen hadde røket og hun måtte bryte. Altså var det ikke helt de store resultatene å ta med seg hjem, men både fører og team har lært mye denne helgen, og Heidi har så absolutt vist at med litt mer tid bak rattet så skal hun nok krype oppover listene og gi de andre kamp.