Heidi tilbake på banen

H_Frydenhaug_15_aug
I juni kjørte Heidi et løp i DTC /NTCC på Padborg Park Danmark hvor desverre motoren raste og satte en liten stopper i sesongen. Etter mye ståpåvilje og god hjelp av gamle og nye sponsorer var hun nå i helgen endelig tilbake på banen etter å ha måttet stå over de to siste løpene.

Denne helgen var det sesongens største løp som skulle kjøres Grand Prix Jyllandsringen, et løp med 15 000- 30 000 tilskuere og over 200 førere som skulle kjempe om seiere i sine klasser. Heidi hadde hatt en to måneders pause fra racingen mot de andre som hadde kjørt løp for kun 14 dager siden, så hun startet kvalifiseringen litt rolig for å sjekke ut at alt fungerte og for å selv komme inn i rytmen igjen. Det ble en veldig fin 16 plass av 23 biler på kvalet.

I første finale fikk ikke Heidi helt den beste starten, men begynte raskt og hente seg opp igjen i feltet. Midt i løpet fikk Heidi litt trøbbel med giringen og måtte starte bilen på nytt, dette tapte hun noen plasser på, men var rask til å hente tilbake plasseringene og kunne passere i mål som nummer 17 og som nummer 3 i den norske serien NTCC.

I finale to fikk Heidi en bedre start og var med og kjempet fra start, midtveis i løpet ble det safetycar hvor feltet ble samlet og det skulle gå en ny start, her ble det en liten kommunikasjonssvikt og Heidi fikk ikke med seg at starten gikk før de andre var dratt. Men Heidi gav ikke opp og tok igjen de andre, men desverre var det målgang før hun rakk og gjøre noen forbikjøringer. Det ble en fin 15 plass i DTC og en 2 plass i NTCC.

I den tredje og siste finalen startet Heidi på en 15 plass, hun fikk en god start og gjorde noen forbikjøringer allerede i første sving. « Den siste finalen var tøff og ikke minst krevende pga varmen og tette fighter, men det er det som er moro», sier Heidi. Heidi kunne til sist passere i mål på 12 plass i DTC og 2 plass i NTCC, samt 3 plass i rookie mesterskapet.

Dette er et resultat teamet er kjempe fornøyd med,bilen fungerte helt optimalt og Heidi begynner å føle seg mer tilpass i bilen. « Dette skal nok bli kjempe bra bare jeg får mer kjøretrening med bilen, da skal jeg nok kunne være med å gi gutta i toppen litt mer kamp», smiler Heidi fornøyd etter en knall helg.

Teamet hadde med hovedsponsoren Nordbohus Modum med nedover til Danmark for å være med på en løpshelg og oppleve et løp på nært hold. « Det var kjempe stemning hele helgen, og alle koste seg. Det er helt supert å få lov til å vise sponsorene hva det egentlig er vi driver på med, hvordan det hele fungerer under en løpshelg», forteller Heidi. Alle i Nordbohus fikk litt «blod på tann» og noen vil komme å se på neste løp som er om allerede 14 dager, men denne gang på norsk jord, Rudskogen Motorfestival.