Hele verdenseliten i rally til Norge

Kirkenaer
Etter en bedre norsk VM-åpning i rally enn noen gang, kommer Andreas Mikkelsen, Mads Østberg og resten av verdenseliten til Norge og Grue kommune når Rally Sweden kjøres 12.-15. februar.

Med Mikkelsen på 3. plass og Østberg på en 4. plass i årets VM-åpning, Rally Monte Carlo, er det all mulig grunn for det norske publikummet til å møte opp i hopetall når de norske VM-favorittene kommer til Norge og Grue kommune i Hedmark fredag 13. februar. Første dag av det svenske VM-løpet Rally Sweden kjøres nemlig i Norge. I tillegg til Mikkelsen og Østberg er det mange norske førere som skal i aksjon, ikke minst Petter Solberg som er storfavoritt i det historiske Rally Sweden.

 

Det er fjerde året på rad nå at det er et svensk/norsk samarbeid om Rally-VM, og at en dag av løpet er lagt til Norge.
-En flott mulighet for det norske publikummet til å se våre VM-førere på hjemmebane. Både Andreas Mikkelsen og Mads Østberg var på pallen i fjor er begge blant storfavorittene i år. I tillegg skal Petter Solberg forsvare sin seier fra i fjor i det historiske Rally Sweden, sier Generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud.

-Vi er fortsatt en av verdens ledende rallynasjoner, og årets sesongåpning var storartet sett med norske øyne.  For både Andreas og Mads blir Rally Sweden svært viktig, og støtte fra det norske publikummet kan bli avgjørende, sier Raknerud.  I Norge skal det kjøres skikkelige fartsetapper på Finnskogen i tillegg til den svært publikumsvennlige etappen på Kirkenær arena.

Andreas Mikkelsen kjører sin tredje sesong for Volkswagens VM-team i en Polo R WRC. Han har Ola Fløene som kartleser, og de åpnet sesongen med en sterk 3. plass i Rally Monte Carlo. I fjor endte Mikkelsen på en 2. plass i Rally Sweden, så skal han forbedre seg er det kun seier som er godt nok.

Mads Østberg kjører sin andre sesong for Citroëns fabrikksteam. Han åpnet sesongen med 4. plass i Rally Monte Carlo, og i Rally Sweden må han finne seg i år være av de aller største favorittene sammen med sin svenske kartleser Jonas Andersson. I fjor ble det 3. plass på den norsk/svenske duoen. De vil forberede seg ved å delta i NM-runden KNA Rally Finnskog lørdagen før VM-løpet.

I fjor sørget Henning Solberg for at det var tre norske førere blant de sju beste, og igjen er veteranen klar for start med Ford Fiesta WRC og med østeriske Ilka Minor i kartleserstolen.

I tillegg til førerne som kjemper om VM-poeng i WRC-klassene blir det en aldri så liten landskamp i WRC2-klassen i år. Her norske førere som Eyvind Brynildsen i Ford Fiesta RRC, Frank Tore Larsen i Ford Fiesta R5 og ikke minst Anders Grøndal i DS 3 R5 i fremste rekke. De møter svenske favoritter som Pontus Tidemand i Ford Fiesta R5 og Fredrik Åhlin i Ford Fiesta R5. Sistnevnte med norske Morten Erik Abrahamsen i kartleserstolen.

Det nye stjerneskuddet, Ole Chr. Veiby fra Kongsvinger, stiller også med sin tohjulsdrevne Citroën DS 3 R3. Han kjører junior-VM og endte på en flott 3. plass i Rally Monte Carlo. Rally Sweden teller ikke med i junior-VM, men Veiby stiller allikevel til start.

 

Rally Sweden innledes på travbanen Färjestad i Karlstad på torsdag kveld. Fredag morgen kjøres en fartsetappe i Torsby, før sirkuset krysser grensen på etappen Röjden som starter i Sverige, kjørtes inn i Norge men har målgang i Sverige. Deretter kjøres det fire fartsetapper i Grue kommune. Det vil si to etapper som hver kjøres to ganger. Det blir både tradisjonell god fartsetappe på Finnskogen, og mer tilrettelagt for publikum på Kirkenær.

På Kirkenær arena er forholdene svært godt tilrettelagt for publikum og her vil man få se mye rally og ikke minst kunne komme i nærkontakt med førerne. WRC-sirkuset kjører etappen to ganger og har pause mellom kjøringene. Til slutt kommer det historiske løpet der Petter Solberg og kona Pernilla er favoritter.

Asbjørn Holmen, som er primus motor for Kirkenær arena, kan love publikum enda bedre forhold enn tidligere.

– Vi mener årets opplegg på Kirknær blir det beste noensinne. Det blir tettpakket program fra klokken 10.00 om morgenen til langt utpå kvelden, sier prosjektleder i Grue Asbjørn Holmen. Fra flomvollen langs veien mellom Kongsvinger og Elverum kan publikum følge førerne i en drøye 7 km lang trase.

– I år er det laget et nytt hopp som vil få bilene til å fly rundt 40 meter, så vi håper dette skal være spektakulært for publikum, sier Holmen.

På selve arenaen blir det, som i fjor, også satt opp en 100 kvadratmeters storskjerm hvor publikum kan følge begivenhetene ute i løypa. Totalt er det 250 frivillige som er i full sving for å få alt til å gå rundt på selve løpsdagen fredag 13. februar.

I det historiske løpet er det også flere norske deltagere, og her er verdensmesteren fra 2003, Petter Solberg en klar favoritt. Han har vunnet dette løpet de to siste årene sammen med sin kone Pernilla Solberg som kartleser. De kjører en Ford Escort. Petter gleder seg stort til å kjøre i Norge, og håper selvfølgelig på store publikumsmasser.

 

 

 

Tidsskjema fredag 13. februar
07.05 SERVICE A HAGFORS
08.29 SS 2 TORSBY 1, Sverige
09.27 SS3 RÖJDEN 1, Sverige/Norge
10.36 SS4 FINNSKOGEN 1, Norge
11.21 SS 4 KIRKENÆR 1, Norge
11.41 Regroup (pause) Kirkenær
13.27 SS6 KIRKENÆR 2, Norge
14.19 SS7 FINNSKOGEN 2, Norge
15.16 SS8 RÖJDEN 2, Sverige/Norge
16.35 SS 9 TORSBY 2, Sverige
18.26 Regroup (pause) Karlstad
19.00 SS10 FÄRJESTAD, Sverige

 

Norske førere og kartlesere i Rally Sweden

 1. Mads Østberg (NOR)/Jonas Andersson (SWE)……………. DS 3 WRC
  9. Andreas Mikkelsen (NOR)/ Ola Fløene (NOR)………………VW Polo WRC
  14. Henning Solberg (NOR)/Ilka Minor (AUT)..……………….…Ford Fiesta WRC
  36. Fredrik Åhlin (SWE)/Morten Erik Abrahamsen (NOR)….Ford Fiesta R5
  38. Anders Grøndal (NOR)/Roger Eilertsen (NOR..………..….DS 3 R5
  53. Ole Chr. Veiby (NOR)/Anders Jæger (NOR)………………….DS 3 R3
  71. Eyvind Brynildsen (NOR)/Anders Fredriksson (SWE)……Ford Fiesta RRC
  74. Frank Tore Larsen (NOR)/Torstein Eriksen (NOR)………..Ford Fiesta R5
  78. Per Erik Brynildsen (NOR)/Roy Espen Olsen (NOR)………Ford Fiesta R5

 

Komplett startliste VM-løpet:
http://www.rallysweden.com/tavlingen/anmalda/

 

Komplett startliste Historisk:
http://www.rallysweden.com/tavlingen/anmalda-till-rally-sweden-historic/

 

 

Mer info på Facebook:

https://www.facebook.com/KirkenaerArena

https://www.facebook.com/OfficialRallySweden?fref=ts

 

Rally Sweden på Internett: http://www.rallysweden.com/