Hele verdenseliten i rally til Norge

Rally Monte Carlo 2014
Torsdag 6. februar gjør det svenske VM-rallyet Rally Sweden en sving innom Norge. Fire fartsetapper skal kjøres på Finnskogen og Kirkenær, og dermed får Mads Østberg og Andreas Mikkelsen kjempe om VM-poeng foran sitt norske publikum.

 

Det er tredje året på rad nå at det er et svensk/norsk samarbeid om Rally-VM, og at en dag av løpet er lagt til Norge.

-En flott mulighet for det norske publikummet til å se våre VM-førere på hjemmebane, sier Generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud.

 

-Vi er fortsatt en av verdens ledende rallynasjoner, og for oss er det viktig at våre VM-førere får vise seg frem her hjemme. Det er også av stor betydning for rallyinteressen generelt i Norge, sier Raknerud. Som en del av det norsk/svenske samarbeidet er han medlem av styret i Svenska Rallyt AB.

 

Mads Østberg kjører sin første sesong for Citroëns fabrikksteam. Han åpnet sesongen med 4. plass i Rally Monte Carlo, og i Rally Sweden må han finne seg i år være av de aller største favorittene sammen med sin svenske kartleser Jonas Andersson. De forberedte seg ved å delta i NM-runden Mountain Rally på Gol sist lørdag.

 

Andreas Mikkelsen kjører sin andre sesong for Volkswagens VM-team i en Polo WRC. Han har finske Mikko Markkula som kartleser, og de åpnet sesongen med 7. plass i Rally Monte Carlo.

-Jeg mener at både Mads og jeg selv har vinnermuligheter i løpet. Men da skal alt klaffe og vi er også avhengige av support fra det norske rallypublikummet, sier Andreas Mikkelsen.

AUTO - WRC MONTE CARLO RALLY 2014
Mads Østberg

Rally Sweden innledes på travbanen Färjestad i Karlstad på onsdag kveld. Trsdag morgen kjøres en fartsetappe i Torsby, før sirkuset krysser grensen og tar seg inn i Norge. Her skal det kjøres fire fartsetapper i Grue kommune. Det vil si to etapper som hver kjøres to ganger. Det blir både tradisjonell god fartsetappe på Finnskogen, og mer tilrettelagt for publikum på Kirkenær.

 

Første etappen i Norge er på Kirkenær. Det er den 7,16 km lange etappen som blant annet går langs flomvollen som er den perfekte publikumsplassen. Fra Kirkenær reiser deltagerne direkte til Finnskogen der en 16,82 km lang Dette blir den første skikkelige etappen etter de forholdsvis korte etappene i Karlstad, Torsby og Kirkenær.

Fra Finnskogene reiser deltagerne tilbake til Kirkenær der det først er et lite opphold slik at førerne får litt mat, og publikum kan få se bilene på nært hold. Deretter kjøres etappen på Kirkenær en gang til, før man kjører Finnskogen-etappen også en gang til.

Asbjørn Holmen, som er primus motor for Kirkenær arena, kan love publikum enda bedre forhold enn tidligere.

-Nå får publikum en enda bedre oversikt. Vi har hugd ned masse kratt og busker. Vi har fire kilometer med tribune der alle får VIP-plass på vollen, og hele traseen er på 7,6 kilometer. Det satses på dette her, og nå blir det enda mer publikumsvennlig, mener Holmen.

Totalt er fire norske førere i aksjon i VM-løpet. Foruten Mads Østberg og Andreas Mikkelsen, stiller også Henning Solberg og Anders Grøndal. I tillegg er tre norske kartleser med. Det er Ola Fløene som kjører med det svenske håpet, Pontus Tidemand. De var juniorverdensmestere i fjor. Roger Eilertsen kjører med Anders Grøndal, mens Morten Erik Abrahamsen kjører med svenske Fredrik Åhlin.

Tidemand_Floene 600
Pontus Tidemand/Ola Fløene

Tidsskjema Torsdag 6 februar

09.30 SERVICE A HAGFORS

10.54 ss 2 TORSBY 1

12.29 ss 3 KIRKENÆR 1

13.04 ss 4 FINNSKOGEN 1

13.58 REGROUPING Kirkenær

14.54 ss 5 KIRKENÆR 2

15.29 ss 6 FINNSKOGEN 2

16.59 ss 7 TORSBY 2

18.12 SERVICE B HAGFORS

 

Norske førere og kartlesere i Rally Sweden

Mads Østberg (NOR)/Jonas Andersson (SWE)…………….Citroen DS3 WRC

Andreas Mikkelsen (NOR)/Mikko Markkula (FIN)……..…VW Polo WRC

Pontus Tidemand (SWE)/Ola Fløene (NOR)……………..….Ford Fiesta WRC

Henning Solberg (NOR)/Ilka Minor (AUT)..……………….…Ford Fiesta WRC

Anders Grøndal (NOR)/Roger Eilertsen (NOR..………..….Subaru Impreza Sti

Fredrik Åhlin (SWE)/Morten Erik Abrahamsen (NOR)….Ford Fiesta R5

 

 

 

 

Mer info på Facebook:

Kirkenær arena

Rally Sweden

Rally Sweden på Internett