En god helg helt til finalen

A_Bakkerud_16_GB
Andreas Bakkerud viste styrke og skikkelig fart i de innledende rundene av årets fjerde VM-runde på Engelske Lydden Hill. I finalen satte imidlertid tekniske problemer i starten en stopper for seierskampen, allerede før bilene hadde kommet seg av startplaten.

– Det var sportslig sett en veldig god helg for meg, og vi er absolutt på riktig vei både med kjøringen min og utviklingen av bilen, forteller Bakkerud.

Bakkerud leverte fire svært gode kvalifiseringsomganger denne helgen, med god og stabil kjøring. I siste omgang var han suverent raskest, og sikret dermed beste startspor i semi-finalen, der han ble nummer to. På Lørdag satte han også banerekord med raskeste rundetid. Den tok imidlertid Petter Solberg tilbake med noen hundredeler senere i helgen. Solberg kjørte bra denne helgen, men i finalen ble han nummer to bak Mattias Ekstrøm.

Selv med en ny brutt finale på grunn av teknisk feil lar ikke Bakkerud frustrasjonen ta overhånd: – Jeg er egentlig mest lei meg for at jeg ikke fikk kjempe helt inn til mål med Petter og Mattias. Vi har hatt noen heftige heat i helgen, og det å få være med å kjempe med verdens beste førere på denne måten er bare ubeskrivelig.

Etter fire løp er Bakkerud har det vært både opp og nedturer for den unge bergenseren, men han ser lyst på fortsettelsen og forteller det er mye å kjempe om fremover. – Det første målet er å komme på pallen nå.
Vi tok et stort skritt nærmere toppen i helgen, og bilen var meget bra å kjøre.  Jeg følte vi kunne vært med å kjempet om en seier i dag, men da starten gikk i finalen smalt det i drivverket – og trolig var det en drivaksel som røk.
Det er kjedelig, men slik er denne sporten forteller Andreas.

Neste utfordring kommer på hjemmebane, når femte VM-runde kjøres i Hell på Lånkebanen. – Vi skal ha med over 200 bergensere til Trøndelag, og jeg håper at alle bil interesserte nordmenn legger turen til Lånkebanen 10-12. Juni for en skikkelig fartsfest. Jeg har tro på at framgangen fortsetter der for min del – og da begynner det snart å lukte champagne, avslutter Andreas Bakkerud med et stort smil.