God helg for Lindland på Spa

R_Lindland_16_08_2
Roar Lindland tok med seg gode poeng etter helgens runde i Porsche Supercup i Belgia.

Lyngdølen kjørte i helgen den syvende runden i det internasjonale Porsche Supercup-mesterskapet som går sammen med Formel 1 på flere av verdens mest kjente baner. Helgens runde gikk av stabelen på legendariske Spa-Francorchamps helt øst i Belgia. Dette er en bane Roar har kjørt løp på flere ganger tidligere, og senest i vår hadde han et godt løp på banen i den franske Porsche Carrera Cup-en.

– Dette har vært en veldig bra helg på de aller fleste måter. Bilen har bare fungert bedre og bedre utover i sesongen, og jeg hadde en god følelse. Kvalifiseringen gikk bra, og samtidig ser vi at et par små feil kostet meg tiendeler som kunne plassert oss enda noen plasser frem, sier Lindland. 

Under løpet kjempet Lindland lenge med franskmannen Steven Palette og sveitsiske Jeffrey Schmidt i front, men klarte ikke å komme forbi selv om farten var på plass. Etter at Schmidt måtte bryte kjørte Lindland inn til en tolvteplass i løpet. 

– Hvis jeg hadde truffet enda litt bedre i kvalifiseringen er jeg sikker på at resultatet kunne blitt enda bedre, men sånn er det av og til. Tre av førerne foran meg på listene var ikke såkalt «permanent drivers», så vi får poeng for en niendeplass i mesterskapet. Det er et resultat jeg er så langt veldig fornøyd med, og det viser at vi har hatt god progresjon gjennom sesongen, sier han. 

Lindland og teamet har hatt som mål å ta poeng i alle årets løp, og det har de så langt klart i fem av de syv løpene. Nå gjenstår det to løp i sesongen, og det neste kjøres på italienske Monza allerede førstkommende helg.

– Det gleder jeg meg veldig til. Monza er jo også en veldig spesiell bane, men jeg har vært der tidligere og har en god følelse, avslutter han.